Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - Az utolsó pillanatban fog dönteni a Citroen a pilótáiról

 

Az utolsó pillanatban fog dönteni a Citroen a pilótáiról

Khalid Al Qassimi, a Citroen főszponzorának, Abu Dhabinak a versenyzője azt mondja, nem fogják elhamarkodni a döntést jövő évi csapattársait illetően.

Az Egyesült Arab Emírségekbeli pilóta a DS3 WRC-vel a 2014-es rali világbajnoki szezon néhány állomásán áll majd rajthoz, de azt még nem tudni, kik lesznek a gyári csapat versenyzői. A jelenlegi pilóták, Mikko Hirvonen és Dani Sordo szerződése a mostani idény végén lejár.

„Az utolsó pillanatra hagyjuk ezt, nyitva tartjuk az ajtó” – árulta el Al Qassimi. „Több pilótával beszéltünk már, hogy lássuk, mi a helyzet, lehet, hogy új versenyzőink lesznek. Az autó még mindig képes a győzelemre, úgyhogy nyomást kell gyakorolnunk a versenyzőkre, keresnünk kell a lehetőségeket.”

Ugyan a Citroen Racing főnöke, Yves Matton mondja ki a végső szót, a belga csapatvezető maga is elárulta, Al Qassiminek és Abu Dhabinak – akiknek további két évre szóló szerződése van a francia csapattal – is van beleszólásuk a döntésbe.

„Abu Dhabi és a Total fő partnereink, így mielőtt meghoznánk a végső döntést, megbeszéljük ezt velük” – mutatott rá Matton. „Nyilvánvaló, hogy nem akarunk olyan versenyzőt, aki nem felel meg az elképzeléseiknek.”

A Citroen 2014-es listáján ott van Thierry Neuville, de Kris Meeke sem került ki a képből annak ellenére, hogy mindkét idei szereplését balesettel fejezte be a csapat színeiben. Németországi győzelmének köszönhetően Dani Sordo is versenyben az egyik ülésért.

 

Andrew

 

2013. október 12.