Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - Matton ötös listáján Kubica, Ostberg és Meeke is

 

Matton ötös listáján Kubica, Ostberg és Meeke is

 

A Citroen Racing vezetője elárulta, öt kiszemeltje van a csapat kétautós jövő évi felállására.

Mattont a Katalán Rally-t megelőző sajtótájékoztatón leginkább csapata következő évi felállásáról faggatták, ahol a belga szakember megerősítette, a jelenlegi pilótákon, Mikko Hirvonenen és Dani Sordón kívül a WRC-2-es mezőny idei bajnokaspiránsa, Robert Kubica, a DS3 WRC nyergében idén két versenyen rajhoz álló, de mindkétszer bukó Kris Meeke, valamint a jelenleg az M-Sportnál versenyző Mads Ostberg jöhet számításba.

„Stratégiánk része, hogy új tehetségeket hozzunk a rali világbajnokságba” – mondta el Matton. „Szeretnénk egy versenyzőt egy új tehetséggel, ez az, amiért olyan pilótákkal is tárgyalunk, akik soha nem nyertek világbajnoki futamot, vagy régóta nem szerepeltek a világbajnokságon. Reméljük, hogy egyiküket még a Rally GB előtt bejelenthetjük, a másikról viszont nem tudom, mikor lesz döntés. Az azonban biztos, egy vezető pilótára szükségem van. Remélem, ez az első választásom lesz és remélem, én jelenthetem be.”

Azt már ezt megelőzően is tudni lehetett, hogy Thierry Neuville nem tér vissza korábbi alakulatához. „Neuville menedzsmentje azt mondta, nem érdekli őket az ajánlatunk” – nyilatkozta Matton. „Nem fogom elmondani, mi állt az ajánlatunkban, de úgy tűnik, annyira sem érdekelte őket, hogy tárgyaljunk róla.” A hírek szerint az M-Sport és a Hyundai hároméves szerződéstervezetével szemben a franciák mindössze egyéves kontraktust kínáltak az ifjú belgának.

És hogy mi a világbajnokságot hosszú időn keresztül uraló csapat célja 2014-re? „Az a szándékunk, hogy továbbra is megpróbáljunk futamokat nyerni. Ahogyan elmondtam már, az a rali világbajnokság egyik problémája, hogy nagyon kevés azon versenyzők száma, akik futamot tudnak nyerni. Emiatt próbálunk új versenyzőt hozni, de nyerni is akarunk.”

Matton néhány szó erejéig visszapillantott az idei szezonra is. „Az bizonyos, hogy nem értük el azt, amit el szerettünk volna érni. Nyertünk néhány versenyt, de már csak egy cím nyitott. És azzal, hogy a Volkswagennek hat pontot kell szereznie a címhez, nehéz lesz. Talán ez az oka, ami miatt változtattunk szemléletünkön és a versenyzői filozófiánkon.”

A Citroen Abu Dhabi megújított támogatásával két gyári autót indít jövőre. Khalid Al Qassimi egy harmadik kocsival néhány versenyt fog teljesíteni.

 

Andrew

 

2013. október 25.