Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - Hirvonen: a Citroen megbánhatja döntését

 

Hirvonen: a Citroen megbánhatja döntését

A Citroen döntése, miszerint a Rally GB tesztjeit Robert Kubica egynapos felkészülésére korlátozta, visszalépés a rali világbajnokság záró fordulóját illetően, mondja a csapat pilótája, Mikko Hirvonen.

Sebastien Loeb 2008 és 2010 között minden esztendőben megnyerte a sorozat brit fordulóját, de a gyár újabb típusa, a DS3 WRC még nem tudott győzni Wales-ben. Tavaly a Citroen a futamot követően maradt egy extra tesztre, miután Jari-Matti Latvala gyári Fordja legyőzte őket.

Idén a World Rally Car debütáns Robert Kubica a Citroen egyetlen versenyzője, aki a versenyt megelőzően tesztelhetett, a lengyel vasárnap ülhetett a DS3 WRC-be Talisein környékén.

Hirvonen kifejtette, megérti, hogy Kubicának lehetőséget biztosítottak, de aggódik amiatt, hogy ő és Dani Sordo nem tesztelhetett. „Robert sosem vezette még az autót, így érthető, hogy kapott valamennyi időt, de ez a szituáció nem ideális számunkra” – mondta a finn. „Két futásom lesz a shakedown-on, aztán jön az, ami nagyon fontos, a kvalifikációs szakasz. Ez egyáltalán nem ideális, főleg akkor nem, amikor a Volkswagen egy hosszú tesztet csinált, és úgy jön a versenyre, hogy ráérzett már a feltételekre.”

A finn véleménye szerint a kvalifikáció kulcsfontosságú része lesz a csütörtökön rajtoló viadalnak, mivel a saras körülmények miatt a hátrébb rajtoló autókra egyre rosszabb feltételek várnak. „Normális esetben Nagy-Britanniában elsőként akar rajtolni az ember, ha nem így van, nehéz a győzelemért harcolni, ez biztos” – zárta gondolatait Hirvonen.

 

Andrew

 

2013. november 12.