Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - Duval visszatérhet a Citroenhez

 

Duval visszatérhet a Citroenhez

A Citroen korábbi pilótája, Francois Duval azon dolgozik, hogy a rali világbajnokság következő szezonjában visszatérjen korábbi csapatához. A belga egyike annak a hat versenyzőnek, akinek esélye van a francia alakul egyik jövő évi versenyzői ülésére.

Yves Matton csapatvezető elmondta: „Előrehaladott állapotban vagyok már a versenyzők kiválasztásában.

Senkinek sem kell meggyőznie engem Duval tehetségéről, ugyanakkor nem sok olyan raliversenyzőt ismerek, aki ilyen sok kihagyás után sikerrel tért volna vissza. Talán Francois a kivétel. Érdekelne, hogy beszéljek vele. Felhívhat. Látni akarom, hogy motivált-e, mielőtt tesztlehetőséget adunk neki.”

A 33 esztendős Duval kinyilvánította, érdekelné a teljes idényre szóló visszatérés, ha arra a megfelelő csapatban lenne lehetősége.

„Van egy kis hiány a jó pilótákból a rali világbajnokságon, én pedig még mindig fiatal vagyok. A gondolat az, hogy a Citroennél vezessek. Nem látom értelmét visszajönni, és egy olyan autóval indulni, ami a skálán lejjebb van. Amikor tapasztalat nélkül érkezik az ember, és nem ismeri az autót vagy a versenyt, akkor már nem érdekel az egyszeri alkalom,.”

Az egyetlen világbajnoki futamgyőzelmét a Citroen színeiben szerző Duvalt a csapat a 2005-ös szezon folyamán kispadra ültette néhány versenyre, majd az év végén eltanácsolta, mivel autóját többször is komolyan összetörte. Ezt követően néhány éven keresztül indult még a világbajnokság egyes futamain, néhány dobogós helyezés mellett több balesetet is szenvedett. Utoljára 2010-ben állt rajthoz világbajnoki futamon.

Ezek alapján érdekes hír, hogy bekerült a képbe. Lehet, a Citroen a WTCC-s szereplést szem előtt tartva el kívánja zárni saját forrásait a ralisport irányába, ugyanakkor Abu Dhabi felé meglévő többéves elkötelezettség miatt kell nevezniük, amihez a megfelelő támogatók állnak Duval mögött?

 

Andrew

 

2013. december 1.