Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - Meeke, Ostberg és Al Qassimi a Citroennél 2014-ben

 

Meeke, Ostberg és Al Qassimi a Citroennél 2014-ben

A Citroen Racing bejelentette, milyen felállásban vág neki a 2014-es rali világbajnokságnak. A Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team-et a Kris Meeke-Paul Nagle és a Mads Ostberg-Jonas Andersson kettős fogja képviselni a DS3 WRC-vel a következő szezonban.

A 2003 és 2012 között a világbajnokságot nyolc alkalommal megnyerő Citroen Racing két új párossal folytatja részvételét a rali világbajnokságon.

Kris Meeke korábban is szerepelt a márka színeiben, amikor a junior világbajnokságon egy C2 S1600-assal vett részt. Az észak-ír pilótát 2009-ben IRC bajnokká avatták, de azóta visszatért a világbajnokságra. Két 2013-as futamán meggyőző sebességet mutatott a DS3 WRC volánja mögött, bár mindkétszer balesetet szenvedett. 2014-ben már nem alkalmanként állhat rajthoz csak, hanem egész évben. Ő lesz az első brit pilóta, aki Colin McRae óta teljes szezont teljesíthet.

„Ez egy hihetetlen lehetőség” – nyilatkozta Meeke elragadtatva. „Az elmúlt néhány évben mindig is közel álltam a Citroenhez. Nagyon szerencsés vagyok, hogy egy olyan csapattal dolgozhatok, melynek ekkora tapasztalata és ennyi világbajnoki címe van.

WRC-vel mindössze tíz világbajnoki futamon álltam rajthoz” – folytatta a 34 éves versenyző. „Úgy gondolom, van bennem potenciál, de szükségem van még tapasztalatra. A Citroen DS3 WRC egy félelmetes autó, és a csapat tudását is fel fogom használni ahhoz, hogy segítsék a fejlődésemet. Tudom, hogy a szezon első felében türelmesnek kell lennem és tanulni az összes olyan versenyen, melyen nem vettem részt korábban.”

A 26 esztendős Mads Ostberg már hatvanöt világbajnoki futamon indult, emellett négyszer nyerte meg a norvég bajnokságot. Világbajnoki szinten hét dobogós helyezés áll a neve mellett, első és eddig egyetlen győzelmét a 2012-es Portugál Rally-n szerezte.

„Boldog vagyok és büszke, hogy a Citroen Racinghez csatlakozhatok” – mondta el a norvég. „Keményen dolgoztunk, hogy hivatalos állást kapjunk. Azok után, hogy sok éven keresztül láttuk a Citroent nyerni, egy álom vált valóra, hogy a csapat részei lehetünk.

A versenyzés a legfontosabb dolog” – tette hozzá Ostberg. „Még akkor is, ha sem a csapatot, sem az autót nem ismerem, méltányolom a srácok és a Citroen DS3 WRC értékeit. Természetesen azért csatlakozom a Citroen Racinghez, hogy jó eredményeket érjek el és megpróbáljak versenyeket nyerni. Mindig is mutattam, hogy gyors tudok lenni. Tudom, hogy a rali világbajnokság színvonala kivételesen magas szinten van, de versenyképes szeretnék lenni!”

Mint ahogyan az idén, jövőre is néhány világbajnoki futamon vesz részt Khalid Al Qassimi, aki a svéd, a portugál, az olasz és a spanyol verseny mellett a közel-keleti bajnokságra fog koncentrálni.

„A 2014-es szezonra vonatkozó versenyzői felállásunk összhangban van ambícióinkkal” – árulta el Yves Matton, a Citroen Racing ügyvezető igazgatója. „Kris Meeke és Mads Ostberg elég különböző karriert futott be, de mindketten egy olyan csúcson vannak, ahonnan top kategóriás raliversenyzővé válhatnak. A tanulás és ismerkedés kezdeti időszaka után az lesz a célunk, hogy segítsünk nekik a fejlődésben és a győzelemre is esélyesekké tegyük őket.”

A Citroen rali és túraautó programjának hivatalos bemutatójára december 16-án kerül sor Versailles-ban.

 

Andrew

 

2013. december 9.