Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - Ostberg beilleszkedett

 

Ostberg beilleszkedett

Hároméves M-Sportos időszakot és a brit csapatokkal történt nyolcévnyi együttműködést követően Mads Ostberg karrierje új utat vett, a 26 esztendős versenyző egy francia alakulatnál próbál szerencsét.

„Igen, ez egy barátságos csapat. Már az első teszten, amit velük töltöttem, mindenki segítőkész volt, örömmel üdvözölt, de most, hogy megérkeztünk az első versenyünkre velük, vannak olyan srácok, akikkel az első alkalommal találkozunk. Mindenki barátságos, együtt eszünk, együtt nevetünk, úgyhogy élvezem a hangulatot. Természetesen minden nap kezdetén kezet kell fognunk mindenkivel, és ne felejtsük el, reggel megpusziljuk a lányokat is. Nem olyan rossz az élet!”

Arról, hogy milyen volt a Monte-Carlo Rallye előtt a Citroennel Gapba megérkezni, a norvég pilóta a következőket mondta el: „Be kell vallanom, amikor a verseny előtti napon mentünk a shakedown-ra, nagyon-nagyon ideges voltam. Furcsa volt itt lenni új színekben, új volt minden, kellett egy futás, hogy elmúljon a remegés, utána viszont minden jónak érződött. Élveztük a shakedown-on teljesített minden egyes menést, örültem ennek, mert amikor teszteltünk, nem volt semmi, amihez hasonlítani tudtuk volna magunkat. Nem tudtam a sebességemet, teljesen máshogy éreztem magamat az autóban, mint a Fiestában. Így nem tudni, hogy gyorsabb vagy lassabb vagy-e, vagy mi a helyzet. Jó volt látni, hogy közel vagyunk egy jó sebességhez, boldog voltam tőle. Úgy gondolom, új egy kicsit minden, más a váltóáttétel, máshogy érezni a féket, a motor nyomatéka nagyon jó. Sok dolog különbözik, az üléspozíció, a kormánykerék, minden más. De nagyon teszik.”

Ostberg a gyorsasági szakaszok feltérképezésekor is szembesült egy újdonsággal. „A csapat Evo IX-eseket használ a pályabejárásra. Ez egy jó pályabejáró autó. Korábban az M-Sportnál Volvót használtunk. Az Evo könnyebb, merevebb, sokkal inkább olyan, mint a versenyautó, így egy kicsit jobban hasonlít az érzésed ahhoz, mintha a versenyautót vezetnéd, ami tetszik nekem. Több szempontból is teljesen más világ ez, de tetszik, mindenkit közelebb hoz, és mint minden csapat, tudják, ez fontos futamgyőzelmekhez.”

Ostberg és navigátora, Jonas Andersson a versenyen bizonyították, tényleg feldobta őket az új környezet, és a nehéz feltételek ellenére egy hibamentes futamot teljesítettek, melynek végén a negyedikként állhattak fel a céldobogóra.

 

Andrew

 

2014. január 21.