Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - Egyre jobban ráérez Ostberg a DS3-ra

 

Egyre jobban ráérez Ostberg a DS3-ra

A Citroen új pilótája, Mads Ostberg előbb egy negyedik helyet szerzett csapatának Monte-Carlóban, majd a harmadik pozícióban zárta a világbajnokság soron következő futamát, a Svéd Rally-t. Utóbbival kapcsolatban osztotta meg gondolatait a norvég pilóta.

„Ez egy jó hétvége volt. Főként az elején lepődtem meg egy kicsit, mivel úgy voltam vele az első szakasz legelején, hogy nem jó az érzés, és nagyon hamar rájöttem, hogy a győzelembe vetett álmom azonnal nehezen alakul. Sikerült azonban nagyon gyorsan újrakezdeni, főként a következő napon. Kipróbáltunk néhány új dolgot az autón, de a vezetési stílusomon is változtattam a hétvége folyamán. Őszintén szólva teljesen megváltoztattam a vezetési stílusomat három nap alatt. Ez egy nagyon jó tanulás volt számomra. Három nap az autóban, és úgy érzem, új a vezetési stílusom, kezdtem igazán magabiztosan érezni magam az autóval. Ez egy jó hétvége volt számomra még akkor is, ha kicsit egy kicsit többen reménykedtünk. A harmadik helynek nagyon örülök végül.”

Ostberg a verseny előtt azt nyilatkozta, nem ismeri még teljesen a DS3 WRC-t. A futam végeztével sem érezte ezt másként. „Sokkal többet tudok a kocsiról, sokkal többet értek belőle, de kell még dolgozni, nem teljesen érzem még benne kényelmesen magam. Nem tudtam teljes egészében megváltoztatni a vezetési stílusomat és megtalálni a tökéletes beállításokat a három nap alatt, úgyhogy dolgoznunk kell még a murván. Az igazat megvallva boldog vagyok az autóval, egyre jobb cimborák vagyunk.”

A fiatal norvég azt sem hagyta szó nélkül, hogy a legjobb időt futva megszerezte a Power Stage mindhárom bónuszpontját. „Igazából nagyon biztonságosan mentünk, egyáltalán nem értünk hozzá a hófalakhoz, azt folytattuk, amit az előző szakaszokon is csináltunk. Volt egy részidőnk, amiről azt gondolom, rossz volt, azt mondta, plusz háromra vagyunk, úgyhogy úgy gondoltam, ’túl lassúnak kell lennünk…’ Növeltem a sebességet, és előre kerültünk. Azt hiszem, a részidő rossz volt, de talán túl keményen is nyomtuk. Három ponttal végeztük, ami nagyon jó.”

 

Andrew

 

2014. február 12.