Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - A Citroen igazgatója támogatja a kettős programot

 

A Citroen igazgatója támogatja a kettős programot

 

A PSA csoport ügyvezető igazgatója, Carlos Tavares annak ellenére támogatja a Citroen ez évi dupla offenzíváját, hogy a francia vállalat nehéz gazdasági helyzetben van.

Tavares, a konszern legmagasabb rangú tisztviselője elmondta, elégedett, hogy a Citroen jelen van mind a rali, mind a túraautó világbajnokságon, feltéve ha a Citroen Racing versenyképes marad mindkét szakágban.

„Ha jönnek az eredmények, sok ember mondja, hogy mindkét program fenntartható” – nyilatkozta Tavares. „Ha pedig nem jönnek az eredmények, sokan azt mondják, hogy nem. Úgy gondolom, a Citroen bátor döntést hozott 2014-re, a végén meglátjuk, hogy ez gyümölcsöző volt-e. Amennyiben nem, meg fogjuk vizsgálni ezt.”

A Citroen dominált az első túraautó világbajnoki hétvégéjén Marrakech-ben, megszerezte az első rajtkockát, és két domináns győzelmet aratott. A rali világbajnokságon ugyanakkor nem tudnak versenyre kelni a franciák a Volkswagennel.

Carlos Tavares a Citroen ralicsapatának körében Lisszabonban

 

Arra a kérdésre, hogy a raliban mi számít sikernek, Tavares így válaszolt: „Rendszeresen dobogón lenni.”

Az ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy a jelenlegi globális gazdasági helyzetben az autósport rajongók örülnek, ha a gyártók fenntarthatóbb pénzügyi megközelítést alkalmaznak.

„Azt hiszem, a rajongók felé egyfajta elismerés, ha továbbra is versenyképes szinten marad egy autós vállalat anélkül, hogy mindig hatalmas erőforrásokat áldozna a győzelemért” – mondta. „Valahol az van az emberek fejében, hogyha egy gyártó kétszeres szintű humán és pénzügyi erőforrással érkezik, akkor idővel úgyis elviszi a győzelem érdemét.”

 

Andrew

 

2014. április 16.