Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - A Citroen biztosan marad 2015-re

 

A Citroen biztosan marad 2015-re

A Citroen legalább a 2015-ös szezon végéig folytatja a rali világbajnokságon a versengést, ezt állítja Yves Matton csapatvezető.

A francia gyártó a jelenlegi csapatok közül a sorozat legsikeresebbje, nyolc gyártói világbajnoki címet nyertek eddig és kilencvenhárom futamgyőzelmet arattak. A túraautó világbajnokságon ebben a szezonban bemutatkozó alakulatuk miatt – melynek tagja a kilencszeres rali világbajnokuk, Sebastien Loeb is – spekulációk láttak napvilágot, hogy a ralis program véget fog érni.

Matton azonban elutasította ezeket a pletykákat, amikor a wrc.com-nak nyilatkozott a napokban. „Három évre van tervünk és programunk, ezek pedig 2013, 2014 és 2015. Nincs semmi jelenleg, ami ezt megállíthatná. Nincs semmilyen ok, ami miatt ne lehetnénk itt 2015-ben” – utalt a belga szakember a rali világbajnokságra.

Matton beszélt a Citroen 2015-ös rali világbajnoki terveiről is, melyek már testet öltöttek. „A WTCC programunk bemutatása után elmondtuk, hogy dolgozni fogunk a 2015-ös WR autón, és ez a folyamat most megkezdődött. Nem árulhatjuk el, hogy a kocsi mely részeit fogjuk fejleszteni, de elkezdtünk már gondolkodni ezen, és hosszú a listánk.”

Matton azt is megerősítette, hogy minimális módosításokkal a jelenlegi DS3 WRC-t is ellátják. „Van egy fejlesztésünk az aszfalt ralikra, de murvára nincsen” – mondta. „Minden munkatársunk a 2015-ös autó fejlesztésével foglalkozik.”

 

Andrew

 

2014. április 19.