Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - A legjobb győztes - Ogier szerint

 

A legjobb győztes - Ogier szerint

Sebastien Ogier a Portugál Rally-t követően tisztázta az utolsó szakasz céljában tett azon kijelentését, miszerint úgy érzi, nem a legjobb nyert.

A francia pilóta másodikként végzett a viadalon csapattársa, Jari-Matti Latvala mögött, majd a legutolsó gyorsasági céljában a következőket nyilatkozta: „Tudom, hogy ez egy örömteli nap sok ember számára, mivel úgy tűnik, hogy unalmas, amikor mindig a legjobb nyer. Ezen a hétvégén tehát nem a legjobb nyert – de még így is fantasztikus verseny volt ez számomra.”

Ogier a hivatalos sajtótájékoztatón elutasította, hogy a korábbi kijelentésével Latvala érdemeit akarta volna lekicsinyelni. „Frusztráció volt, amit hallani lehetett tőlem – főleg rögtön abban a pillanatban, amikor még fel voltam pörögve” – mondta a kétszeres világbajnok. „Mindig vannak azzal problémáim, hogy hogyan kontrolláljam a csalódottságomat. Ilyen vagyok. Mindig megmondom, amit gondolok.

A szakasz végén azt mondtam, frusztráló, hogy nem a hétvége legjobbja nyert. Ezt mondtam, de azt is el kell mondani, hogy nem Jari hibája, hogy előnyben volt. A szabályok miatt van ez. Ez van, ő elvégezte a munkát, amit el kellett végeznie – és nagyon jól csinálta. Olyan gyorsan ment főként ma, ahogy csak tudott, hogy maga mögött tartson – úgyhogy gratulálok neki és Miikkának. Ezt el kellett mondanom.”

„Kicsit csalódott vagyok, hogy ezzel a szabállyal nem ugyanazt játsszuk, nem tudunk ebbe beletörődni” – nyilatkozta Ogier navigátora, Julien Ingrassia. „Szép csata ez, szép a kép, de szerintem jobbá is tudnánk a világbajnokságot tenni, sportszerűbb szabályokat is alkothatnánk. Finnországban például két és fél napig mi fogjuk az utat nyitni, aztán vasárnap hátul leszünk ötven kilométernyi távra.”

A világbajnoki pontverseny éllovasaként a páros első két napi korai rajtpozíciója azt jelentette, hogy nekik kellett a pályákról letakarítani a laza murvát, míg a finn rivális tisztább úton autózhatott, amit Latvala a későbbi rajtpozíciójának köszönhetett. Ennek ellenére a francia kettős szerezte a hétvége folyamán a legtöbb szakaszgyőzelmet, köztük a Power Stage-ét is.

A Volkswagen Polo WRC pilótája lehiggadva azt is elmondta, elégedett a hétvége során begyűjtött huszonegy ponttal. „Egyáltalán nem kockáztattam. Hülye dolog lett volna. Jó pozícióban vagyok a bajnokságban, és erre kell gondolnom. Ez az elsődleges célom ebben a szezonban, ismét világbajnok akarok lenni.”

Az abroncsok megválasztása és azok kezelése döntő fontosságú volt a Portugália északi részére 2001 után visszatérő verseny folyamán. „Nem volt tökéletes, de elég jó volt” – árulta el a gumiválasztásról a győzelemről 8,2 másodperccel lemaradó Ogier. „Új versenyen vezettünk, új kihívás volt ez. Esőben teszteltünk két hete, úgyhogy a múltra és a tapasztalatainkra tudtunk csak alapozni. Az egyetlen kis probléma az első napon volt a defekt miatt, amikor egy kis vágás keletkezett a gumi oldalán. Tíz másodpercbe került ez nekem, de nem is gondolok arra a tíz hiányzó másodpercre. Tiszta vezetést mutattunk be, és egy kicsit jobban óvtuk a gumikat, mint a többiek.”

 

Andrew

 

2015. május 25.