Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Ogier újabb magyarázata

 

Ogier újabb magyarázata

Sebastien Ogier nemcsak a Portugál Rally utáni sajtótájékoztatón, de a Twitteren is magyarázatot fogalmazott meg a verseny utolsó gyorsasági szakaszát követő kijelentésével kapcsolatban, miszerint nem a legjobb versenyző nyerte a Jari-Matti Latvala győzelmével zárult futamot.

„Talán azzal kellene kezdenem ezt, hogy mekkora tisztelettel bírok Jari-Matti iránt, mivel ő az egyik leggyorsabb és legkedvesebb raliversenyző a világon! Az elmúlt hétvégén Portugáliában győzelmet aratott, amit megérdemelt, mivel olyanok a szabályok, amilyenek, ő pedig elvégezte a szükséges munkát a kormánykerék mögött, hogy ezt megszerezze! Ismét csak, szép munka volt Jari és Miikka! Szükségét érzem tisztázni azt a nyilatkozatot, amit tettem a verseny végén, mivel abban a pillanatban nem tudtam pontosan kifejezni azt, amit akartam.

Amit mondani akartam, az volt, hogy a sportágunkban nem a szabályoknak vagy a hátrányoknak kellene számítani – egy fair sportnak kellene lennie, mivel ez egy világbajnokság! Senki sem akar úgy nyerni, hogy előnye van, és senki sem akar úgy veszteni, hogy hátránya van!

Jari, mint én is, az új szabályok ellen volt, mivel ő egy fair sportember – és tudja, mit jelentett a nyilatkozatom! Azt is tudom, hogy még jobban élvezne egy győzelmet egy nyílt küzdelem után, mint amilyenben gyakran volt részünk a múltban, mivel sokkal nagyobb a csata intenzitása mindig abban a pillanatban számunkra az autóban és minden rajongó számára is.

Emiatt mindig is a rajtsorrendre vonatkozó fair szabályok visszaállításáért fogok küzdeni, mivel a rali világbajnokság jobbat érdemel, mint amink most van. Jó csatákat várok!!!”

 

Andrew

 

2015. május 27.