Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - A MotoGP semmi a ralihoz képest

 

A MotoGP semmi a ralihoz képest

Ez az olasz motoros világsztár, Andrea Dovizioso verdiktje, miután Sebastien Ogier vitte egyet a Volkswagen Polo R WRC-vel.

A MotoGP-ben jelenleg harmadik helyen álló Dovizioso a Volkswagen Motorsport Olbia közelében tartott tesztjére látogatott el, melynek során az alakulat a Szardínia Rally-ra készült. A Ducati versenyzője beülhetett egy körre a kétszeres világbajnok mellé, ami után azt a következtetést vonta le, hogy semmivel sem lehet összehasonlítani a ralit. Még a MotoGP-vel sem!

„Fogalmad sincs, mennyire is extrém ez, milyen gyorsan mennek a szűk utakon és milyen erősek ezek az autók” – fogalmazott Dovizioso. „Őszintén szólva ez a leginkább feltöltő és leghihetetlenebb dolog, amit valaha is csináltam, egy különleges dobás – a MotoGP semmi ehhez képest!”

Ogier a teszttel viszonozta Dovizioso azon kedvességét, hogy a motoros meghívta őt a múlt havi mugellói futamára, ahol a francia pilóta bepillantást nyerhetett a Ducati csapatánál a gyorsasági motoros világbajnokság színfalai mögé.

„Szeretem a MotoGP-t, és nagyon élveztem a látogatást” – mondta el Ogier. „Nagyon tisztelettel adóztam mindig is a motorosok tudása előtt, Mugello óta pedig még jobban tisztelem őket. Még nézni is lenyűgöző a sebességüket, nehéz elképzelni, hogy milyen lehet mindez a motoron. A taxizással köszöntem meg Andreának a meghívást. És örülök, hogy élvezte!”

 

Andrew

 

2015. június 10.