Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Mikkelsen és Szardínia keménysége

 

Mikkelsen és Szardínia keménysége

A 2015-ös Szardínia Rally komoly megpróbáltatások elé helyezte a rajthoz állókat. A körülményeknek köszönhetően rengetegen álltak ki a verseny első és második napján különféle problémák miatt. Andreas Mikkelsen a verseny első és második napját is feladni kényszerült, mindkétszer amiatt, mert a durva körülmények kifogtak Volkswagen Polo WRC-jén.

A norvég a pénteki napon a harmadik szakaszon került bajba, amikor egy ütés után megsérült autója jobb hátsó felnije, valamint a rugóstag felső csatlakozási pontja. Mikkelsen teljesítette a negyedik gyorsaságit is, az azt követő közúti szakaszon azonban nem tudta folytatni, mivel az eset következményeként az üzemanyagellátó rendszer is károsodott.

„Ötszáz méterrel a Grighine Nord gyorsasági szakasz vége előtt egy gyors balkanyart követően belecsapódtunk egy gödörbe” – magyarázta Mikkelsen. „Egy elég szűk hely volt ez, amit ötödik fokozatban teljesítettünk, úgyhogy nem volt esélyünk kikerülni a gödröt.

A jobb hátsó kerékkel találtuk el, és ez elég volt arra, hogy megsérüljön a felni és a lengéscsillapító kiegyenlítőtartálya. A következő szakaszon, ami különösen göröngyös volt, a lengéscsillapító átszakadt a felső bekötési ponton. Ki tudtunk vánszorogni a szakasz céljába, de vége volt számunkra a versenynek a következő közúti szakaszon – vélhetően az üzemanyagellátó rendszert ért károsodás eredményeképpen.”

A Volkswagen Motorsport pilótája és navigátora, Ola Floene szombaton reggel visszaállt a versenybe, de ekkor sem jutottak sokáig, a nap harmadik szakaszán ismét bajba kerültek. „A tizenharmadik gyorsasági szakaszon az autó kezelhetősége furcsa volt néhány fordulóban” – mesélte a versenyző. „Amikor megpróbáltam befordulni egy jobbos kanyarba, kezdetben semmi sem történt, és lecsúsztunk a partoldalon. Ki kell analizálnunk részletesen, hogy mi is történt.”

Mikkelsennek az utolsó napon nem lehet más a célja, mint hogy a Power Stage-en megpróbáljon néhány pontot gyűjteni.

 

Andrew

 

2015. június 14.