Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Micsoda születésnap

 

Micsoda születésnap

 

Andreas Mikkelsen több évre hosszabbította meg szerződését a Volkswagen Motorsporttal. Mindezt a 26. születésnapján tette a norvég pilóta, aki a 2015-ös rali világbajnoki szezon közepén az összesített pontverseny harmadik helyét foglalja.

„Nagyszerű érzés tudni azt, hogy a csapat boldog velem és a teljesítményemmel és hogy folytatni akarják velem a munkát. Köszönettel tartozom a lehetőségért, hogy ebben a nagyszerű csapatban folytathatom a fejlődést. Ez megerősíti, hogy a megfelelő pályán vagyunk és extra löketet ad a jövőre tekintve” – mondta el Mikkelsen, aki az eddigi hat idei futamból négyszer végzett a dobogón.

A pilóta 2011 óta a Volkswagen család része, 2011-ben és 2012-ben navigátorával, Ola Floenével megnyerték az Intercontinental Rally Challenge-et egy Skodával, 2014-ben pedig harmadikak lettek a világbajnokságon. Floene, aki egy idény kihagyás után tavaly ült vissza Mikkelsen mellé, ugyancsak aláírta a folytatásról szóló szerződést.

A Volkswagen Motorsport igazgatója, Jost Capito dicsérte a Polo R WRC-be a 2013-as szezon elején beleülő, azóta kilenc dobogós pozíciót begyűjtő pilótája teljesítményét. „Nagyon sok sikert ünnepeltünk együtt az elmúlt két évben, valamint ebben a szezonban, és biztosak vagyunk benne, hogy csak idő kérdése, amíg Andreas és Ola megszerzi az első győzelmét. Lenyűgözött bennünket Andreas tehetsége, valamint az analitikai és taktikai módszere, ahogyan a dolgokat kezeli” – nyilatkozta a szakvezető.

„A kétszeres világbajnok Sebastien Ogier-vel, a tavalyi második Jari-Matti Latvalával és a tavalyi világbajnokság harmadik helyezett pilótájával, Andreas Mikkelsennel a Volkswagennek van a legjobb felállása, ami a rali hadszínterén elképzelhető” – tette hozzá Capito.

A Volkswagen Motorsport Ogier-vel és Latvalával tavaly októberben kötött legutóbb szerződést. Bár nem árultak el akkor részleteket, a hírek szerint a 2016-os szezon végéig kötelezték el magukat a német alakulattal mindketten.

 

Andrew

 

2015. június 22.