Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Júliusban várhatóak a 2017-es szabályok

 

Júliusban várhatóak a 2017-es szabályok

Jost Capito reméli, hogy a Motorsport Világtanács július 10-én Mexikó City-ben megrendezésre kerülő ülését követően bejelentik a 2017-tól a World Rally Car-okra vonatkozó szabályok alapvető irányvonalait. A Volkswagen Motorsport vezetője azt várja, hogy ezek nem fognak olyan radikális változásokat tartalmazni, mint amiket az FIA elnöke, Jean Todt korábban sugallt.

„A Volkswagen igazgatótanácsától megvan a jóváhagyásunk, hogy a rali világbajnokságon maradjunk 2019-ig, ami újabb négy év, de csak ha a szabályok elfogadhatóak, akkor érvényes ez az üzleti megállapodás. Jóváhagyásunk van ’19-ig, de nem hisszük, hogy ez lenne a vége. Úgy gondolom, eddig minden a megfelelő irányba halad. Úgy véljük, a ’17-re vonatkozó szabályok rendben lesznek, és ’17-ben, amikor jön a Toyota, másik gyártó is érkezik, úgyhogy mindez még izgalmasabbá teszi a rali világbajnokságot. Nem kommentálhatom, hogy mit várunk, hogy a Motorsport Világtanács mit fog mondani, mivel az az FIA dolga. Meglátjuk, mi történik.”

Amennyiben 2017-től is ugyanezeket a szegmensbe tartozó autókat használhatják a csapatok, lehet, hogy a Volkswagen Motorsport kénytelen lesz az ötajtós Polóból készíteni a következő generációs WRC-jét. A Volkswagen ugyanis költség okokra hivatkozva fontolgatja, hogy a következő Polo modellt nem gyártja már háromajtós karosszériával.

 

Andrew

 

2015. július 6.