Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Capito: ne várjunk túl sokat túl hamar

 

Capito: ne várjunk túl sokat túl hamar

A Volkswagen Motorsport igazgatója, Jost Capito türelmet kér a rali világbajnokság azon rajongóitól, akik azonnali sikereket várnak a német gyártótól.Egyre csak közeledik a Volkswagen Polo R WRC januári, Monte-Carlo Rallye-n történő debütálása, az izgatott várakozásokkal kapcsolatban Capito így elmondta, az első fordulók azzal fognak telni, hogy felépítsék az alakulatot, nem valószínű az, hogy a dobogós helyezésekért a szezon második felénél előbb versenybe szálljanak.

Egyre csak közeledik a Volkswagen Polo R WRC januári, Monte-Carlo Rallye-n történő debütálása, az izgatott várakozásokkal kapcsolatban Capito így elmondta, az első fordulók azzal fognak telni, hogy felépítsék az alakulatot, nem valószínű az, hogy a dobogós helyezésekért a szezon második felénél előbb versenybe szálljanak.

„A portugál verseny előtt kaphatunk valós képet, hogy mennyire versenyképes az autónk. Az igaz, hogy a Dakar Rally-t sikeresen teljesítettük, de az egy egyszeri verseny. Most tizenhárom futamunk lesz, ahol a mérnöki munkát, a tervezést és a versenyzést párhuzamosan kell folytatnunk. Az elejétől kezdtük a munkát, semmit sem vettünk a Volkswagen kötelékén kívülről, így magunknak kell kialakítani mindent, tehát a hibák sem maradhatnak rejtve. A szezon második felében dobogós helyezésekért akarunk küzdeni, melyeket nem szerencsével szeretnénk megkaparintani.”

A Volkswagen rendkívül erős versenyzőkkel rendelkezik, miután Sebastien Ogier mellé leigazolta Jari-Matti Latvalát is 2013-ra. Capito azt is elárulta, az április közepén megrendezésre kerülő Portugál Rally-n egy harmadik autót is terveznek indítani, melyet Andreas Mikkelsen vezetne.

 

Andrew

 

2012. november 1.