Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Csaknem elbukott Ogier a gumiválasztáson

 

Csaknem elbukott Ogier a gumiválasztáson

Sebastien Ogier tartott tőle, hogy a szombati rossz gumiválasztása miatt csapattársa, Andreas Mikkelsen elorozza előle a Lengyel Rally győzelmet.

A verseny második napjának délutánján a hőmérő higanyszála egészen 33 fokig kúszott fel, Ogier lágy és kemény keverékekből álló gumiválasztása emiatt kevésbé bizonyult jó megoldásnak a homokos murván, mint Mikkelsen kemény abroncsai.

A norvég pilóta értékes másodperceket hozott vissza a győzelemért vívott csatában, ez azonban nem volt elég arra, hogy elmozdítsa Ogier-t az élről. A francia versenyző így bebiztosíthatta pályafutása huszonkilencedik világbajnoki futamgyőzelmét, ami eggyel kevesebb már csak, mint a ranglistán második helyen álló Marcus Grönholm diadalainak száma. Ogier-nek a nézők is segítségére voltak, hiszen miattuk kellett törölni a szombat délutáni első szakaszt, amivel Mikkelsen nem tudta teljes mértékben kihasználni a választásából származó előnyt.

„A kör előtt azt gondoltam, Andreas hibát követ el, én pedig egy jóval okosabb választást csinálok. Eljutottunk azonban a lágy gumik határára, és amikor túl meleg volt, nem működtek, így tény, hogy az övé volt a megfelelő választás. Aggódtam, hogy mennyi időt vesztek és hogy mi lesz a vezetéssel. Sikerült azonban nem sokat veszteni, jó munkát végeztünk a gumiválasztásban elkövetett hibát követően” – mondta el a Volkswagen kétszeres világbajnoka.

Nem csak a hőmérséklet, de a tempó is szokatlan volt, Ogier 121,41 kilométer/órás átlagsebességgel szerezte meg a győzelmet. Elképesztő, hogy a háromszáz kilométeres versenytáv több mint hatvan százalékát padlógázon teljesítette a Polo WRC-vel. „Láttuk a pályabejáráson, hogy mennyire gyors a pálya, de gyorsabb volt a versenyen, mint amire számítottam. Fantasztikus érzés ilyen sebességgel vezetni ezeken az utakon. Mondták a barátaim, hogy látták az élő televízió közvetítéses szakaszt, ahol gyorsabbak voltunk, mint a helikopter” – mesélte.

 

Andrew

 

2015. július 15.