Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - A Volkswagen Latvala mögött áll

 

A Volkswagen Latvala mögött áll

A Volkswagen Motorsport teljes támogatásáról biztosította Jari-Matti Latvalát, miközben a finn megpróbál formába lendülni a számára egyre rosszabbul alakuló 2015-ös rali világbajnoki szezon második felében.

Latvala 2007 óta a legrosszabb első félévét produkálta, az idény első hét futamából mindössze kétszer végzett dobogón. A legutóbbi fordulón, Lengyelországban nem találta a megfelelő beállításokat, így a dobogó alsó fokáért csatázott Ott Tanakkal, de az utolsó szakaszon összetörte Polo WRC-jét. Az ötödik helyen ért célba csupán emiatt, miközben csapattársai, Sebastien Ogier és Andreas Mikkelsen kettős győzelmet arattak.

Az alakulat vezetője, Jost Capito ugyanakkor elmondta, a csapat a második félévben és 2016-ban is ugyanúgy Latvala mögött fog állni, mint eddig. „Beszélni fogunk róla, hogy mi is történt” – nyilatkozta a szakvezető az Autosport magazinnak. „Nem kétséges a helye ennél a csapatnál idén és jövőre sem. Szerződése van a következő szezonra is, és ha ő nem is, én csinálnék vele egy újabbat most.”

Latvala esete nem az első volt, hogy az utolsó szakaszon törte össze autóját Lengyelországban, 2009-ben a versenyt befejező szuperspeciálon hibázott, ami a Fordnak egy kettős győzelembe került. „Azt hiszem, még mindig vannak démonok Lengyelországgal kapcsolatban, amiknek elő kell jönniük” – vélte a pilóta.

 

Andrew

 

2015. július 17.