Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Mikkelsen: Szerencsések voltunk

 

Mikkelsen: Szerencsések voltunk

Nagy várakozásokkal tekintett a Finn Rally elé Andreas Mikkelsen, hiszen a tempója alapján egyre közelebb kerül a világbajnoki futamgyőzelemhez. A norvég pilótának a futam előtt az volt a célja, hogy megőrizze második helyét a pontversenyben és hogy növelje a különbséget az üldözőihez képest.

Utóbbi dolog biztos, hogy nem fog neki összejönni, hiszen a verseny első napjának délelőttjén a hatodik helyen autózva hibázott egy hosszú balkanyarban, és csúnyán összetörte versenygépét.

„Himos egy olyan szakasz, amit nagyon jól ismerek és ahol mindig is gyors voltam” – kezdte Mikkelsen. „Idén azonban új volt az eleje, és ez a rész volt az, ahol kicsúsztam. Alapvetően az itiner volt egy kicsit túl agresszív. Volt egy ’talán teli’ a feljegyzéseimben, de még ha egy kicsit el is emeltem a gázról a lábam, nem volt ez elég. Az autó elkapta a partoldalt, ami behúzott minket, majd borultunk néhányat. Nem tudtam számolni, hogy mennyit, de elég keménynek bizonyult. Úgy gondolom, nagyon szerencsések voltunk.”

A kocsit visszaszállították a szervizparkba, de olyan nagymértékű volt a sérülése, hogy a Volkswagen Motorsport nem tudta rögtön megjavítani, emiatt Mikkelsen nem indulhatott újra. A csapat azonban optimista, azt mondják, hogy ezt a Polo WRC-t küldik a szeptemberben sorra kerülő Ausztrál Rally-ra.

Mikkelsen részéről nem volt egy szép ajándék az összetört autó a főmérnöke, Richard Browne számára, akinek a vezetésével történik a Polo R WRC felkészítése a versenyekre. Browne-nak a Finn Rally előtt három héttel volt az esküvője, emiatt Mikkelsen autójának hátulján egy szóviccel élve a Dust Married felirat volt látható. A norvég pilóta csapatársainak Volkswagenjén is volt egy-egy felirat, Sebastien Ogier a közelmúltban elhunyt Forma-1-es versenyzőre, Jules Bianchira emlékezett, míg Jari-Matti Latvala önmagát spannolta a sisu, azaz a kurázsi kifejezéssel.

 

Andrew

 

2015. augusztus 1.