Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Capito Meeke mellett áll

 

Capito Meeke mellett áll

A Volkswagen Motorsport vezetője, Jost Capito azt mondja, Kris Meeke-nek minden képessége megvan ahhoz, hogy világbajnok legyen. Vagy majdnem. Ahhoz, hogy a 36 éves brit elhódíthassa a koronát, lehet, hogy egy Polo R WRC-re lenne csak szüksége? Ne feledjük, idén a csak a DS 3 WRC-vel versenyző Meeke tudta legyőzni a német alakulat párosait, mellesleg az argentin diadal volt a pilóta első világbajnoki futamgyőzelme.

Capito azt állítja, hogy amennyiben rendelkezésére állna egy negyedik Polo, a néhai Colin McRae protezsáltjának adná azt. De nem áll rendelkezésére, így nem tudja Meeke-t foglalkoztatni. „Teljes meggyőződésem, hogy meg tudná csinálni” – mondta el Capito. „Jó barátom, és tudom, hogy világbajnok tudna lenni, teljes mértékben meg vagyok erről győződve. Kris az a srác, aki kihívója tud lenni ennek a csapatnak a szakaszokon, és az a srác, aki kihívója Sebnek, amikor a rajtsorrendről szóló szabályokról van szó. Szükségünk van az olyan srácokra, mint Kris, kulcsfontosságúak a bajnokság számára, hogy megmutassák, különböző vélemények és érdekek vannak jelen. Szükségünk van az ilyesfajta vitákra, ez hoz érdeklődést a sportág iránt. Ha lenne egy negyedik autónk, az ő nevét szeretném rajta látni.”

Ugyan kihangsúlyozta azt Capito, hogy a fentiek a saját nézőpontját tükrözték, nem pedig a Volkswagenét, hozzátette, meglepődött a Citroen nyilvánosan közölt kritikáin. „Ami nyilvánosan kerül megvitatásra… a Volkswagen csapatától nem fog ilyet senki sem látni. Nem akarom kommentálni, amit mondtak, nem az én dolgom ez, de ha dolgozol és állandóan megkérdőjeleznek, nem tudod a legjobbadat nyújtani.”

A Citroen Racingnél bizonytalan jövő előtt álló Meeke esélyei soványak arra, hogy a következő szezonban egy Volkswagen volánja mögé üljön, miután Sebastien Ogier-nek és Jari-Matti Latvalának érvényes szerződése van 2016-ra, Andreas Mikkelsennel pedig nemrégiben hosszabbította meg a kontraktust a német gárda.

Lehet, hogy Capito részéről ez egy felhívás volt a szponzorok, akár a Volkswagen UK felé, hogy a Hyundai-hoz hasonlóan – ahol nyílt titok, hogy Hayden Paddon saját pályán kívüli erőfeszítéseinek köszönhetően indulhat – négy kocsit küldjenek csatába jövőre?

 

Andrew

 

2015. augusztus 10.