Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Latvala: A kevesebb több

 

Latvala: A kevesebb több

Jari-Matti Latvala azt mondja, az a tény, hogy minimálisak a 2015-ös világbajnoki címmel kapcsolatos esélyei, a teljesítményét illetően segítségére lesz a szezon hátralévő versenyein.

A finn pilóta hazai győzelmének köszönhetően feljött a tabella második helyére, lemaradása azonban 89 pont a listavezető Sebastien Ogier-hez képest. A Volkswagenhez viszont hosszútávú szerződés köti, a csapat vezetője pedig egyértelműen kijelentette nemrég, hogy nem kérdés Latvala jövője a csapatnál. A versenyző emiatt úgy gondolja, az egyes viadalokra fókuszál anélkül, hogy az idénnyel kapcsolatos cél miatt nyomást helyezne magára. „Egy olyan szituációban vagyunk, amikor a bajnokság nem alakult olyan jól idén” – magyarázta Latvala. „Ez lehetőséget biztosít tehát arra, hogy az egyes versenyekre koncentráljunk. Erre fogunk fókuszálni és megnézzük, mi történik, a bajnokság pedig alakul magától. Ez talán egy kicsit lazábbá teszi a dolgokat!”

A Volkswagen Motorsport pilótája több hibát is elkövetett a szezon során, a finn viadalt megelőző Lengyel Rally-n az utolsó napon csúszott ki, amikor csatában volt a bronzéremért. „Rosszul ment néhány dolog Lengyelországban, amiket rosszul csináltam, ahogyan ahhoz a versenyhez álltam, amire végül akkor jöttem rá, amikor erre a futamra készültem” – utalt Latvala a számára győzelemmel zárult Finn Rally-ra. „Volt valami a beállításokban, amit nem tudok elmondani senkinek sem.”

 

Andrew

 

2015. augusztus 14.