Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - A Deutschland Rallye kulcsmomentuma

 

A Deutschland Rallye kulcsmomentuma

Sebastien Ogier és Jari-Matti Latvala nem egész tíz másodperc különbséggel kezdte meg a rali világbajnokság német fordulójának második napját, mely, mint kiderült, döntő fontosságúnak bizonyult a verseny végkimenetét illetően.

A szombati első szakaszt a francia pilóta nyerte, a következőn viszont a finn bizonyult gyorsabbnak. Ennek oka volt Ogier szempontjából, hiszen a kétszeres világbajnok arra figyelt, hogy pontosítsa itinerét. A Bosenberg mellett megrendezett kérdéses gyorsasági a délutáni körben az utolsó különpróbaként szerepelt, így teljesítése sokkal kritikusabbnak tűnt a várhatóan elhasználódott gumiabroncsokkal.

Ogier a híres Panzerplattén, a baumholderi katonai kiképzőközpontban kialakított 45 kilométeres szakaszon aztán 6,8 másodpercet adott Latvalának, ezzel csaknem duplájára nőtt közöttük a távolság a reggeli különbséghez képest. Az 1-es rajtszámú Polo pilótája a délutáni első két szakaszt elspórolta, hogy óvja abroncsait a hosszú szakaszra újbóli teljesítésére. A taktika bejött, ezúttal 15,3 szekundummal volt jobb mindenkinél, összetettbeli előnye pedig csaknem a duplájára, 32,3 másodpercre nőtt. Ogier végül pedig a bosengergi szakaszon sem talált legyőzőre.

Ezzel véget is ért a játék.

„Ez a gyorsasági volt a kulcs a versenynek” – magyarázta Ogier a baumholderi szakasszal kapcsolatban. „Megfelelő volt a kocsi beállítása, és jól volt a gumimenedzsmentünk a szakaszon. Nem volt magától értetődő, hogy egy jó ritmust találjunk, mivel nincs már visszacsatolásunk a részidőkről. A részidők nélkül nem tudod pontosan, hogyan mész az ellenfelekhez képest, én viszont keményen nyomtam, főleg az utolsó tíz kilométeren.”

Ogier-nek vasárnap nem volt más dolga, beosztotta előnyét, és megszerezte saját maga második, a Volkswagen Motorsport első németországi győzelmét.

 

Andrew

 

2015. augusztus 24.