Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Ez a győzelem érzelmesebb, mint a többi – mondja Capito

 

Ez a győzelem érzelmesebb, mint a többi – mondja Capito

A Volkswagen sportosztályának főnöke, Jost Capito úgy véli, csapata Deutschland Rallye-n aratott hétvégi győzelme az eddigi legérzelmesebb.

Vasárnapig a német rali világbajnoki futam volt az egyetlen, amit a Volkswagen Motorsport nem nyert még meg, az előző két esztendőben betliztek a Trier környéki pályákon a csapat pilótái. A tavalyi év végén ugyanakkor megígérték a Volkswagen felsővezetőinek, hogy idén mindenképpen győzni fognak hazai közönségük előtt. Végül Sebastien Ogier szerezte meg a diadalt, aki mögött Jari-Matti Latvala zárt a második, Andreas Mikkelsen pedig a harmadik helyen, így látványos módon űzte el a különítmény a gonosz szellemeket.

„Az 1-2-3 természetesen nagyon különleges a hazai versenyeden” – értékelt Capito. „A világbajnokság ezen fordulójával kapcsolatos történelmünk miatt azonban, mely az egyetlen verseny volt, amit nem nyertünk még meg a mai nap előtt, még érzelmesebb, mint a többi diadal, amit ünnepelhettünk.

Mint mindig, teljesen motivált volt a csapat minden egyes embere, tudatosan csináltak minden kis dolgot, hogy lehetővé tegyék ezt a csodálatos sikert. Sikerült valójában még magasabbra emelni a lécet. A teljes csapat – akár a szerelők, akár a mérnökök, logisztikusok, szakácsok, fizioterápiások, orvosok, a menedzsment, a marketingesek és PR-osok – sok verejtéket és könnyet áldoztak ebbe a győzelembe. Ez az, ami annyira különlegessé teszi ezt.

A legnagyobb dicséretet azonban a pilótáink és navigátoraink felé szeretném tenni: óriási nyomásnak álltak ellen, hatalmas elvárásoknak feleltek meg és egészen elképesztő munkát végeztek. Úgy gondolom, hihetetlenül büszke most a Volkswagennél mindenki arra, amit elértünk. Tudom, mert én is az vagyok.”

Ez volt a Volkswagen harmadik teljes dobogója a szezon során – a monte-carlói és a portugál 1-2-3-at követte –, összességében pedig a negyedik, miután az első ilyen sikert tavaly Ausztráliában érték el. Az eredmény egyben azt is jelenti, hogy matematikailag volkswagenes versenyző nyerheti már csak meg az egyéni bajnokságot, bár Ogier-nek Ausztráliában csupán Latvala előtt kell végeznie, hogy bebiztosítsa harmadik egymást követő címét. Ráadásként a Volkswagen tovább erősítette pozícióját a gyártók között is, azt a koronát is bebiztosíthatják a következő alkalommal.

„Egy dolog, amit elértünk itt, hogy volkswagenes pilóta nyerheti az egyéni bajnokságot” – folytatta Capito. „Nem alkalmaztunk eddig csapatutasítást, most azonban tényleg szabad lehet a küzdelem a hátralévő versenyeken csapatutasítás nélkül, és úgy vélem, ez még nagyobb izgalmakat hoz majd. Nagyszerű lenne Ausztráliában bebiztosítani mindkét címet, nagyon izgatottak vagyunk azonban, hogy lássuk a csatákat a csapaton belül.”

Capito azt is kihangsúlyozta, mennyire fontos, hogy hagyják versenyzőiket szabadon küzdeni. „Nem alkalmazunk csapatutasítást, használt ez a srácoknak és harcoltak egymás ellen, ami kétségkívül folytatódni fog a szezon végéig is. Szilárdan hiszem, hogy hasznára válik a csapatnak, hogy nem ad ki csapatutasítást, mivel az, amikor minden versenyző csatázhat, jobbá teszi a csapatot. Teljes mértékben meggyőződésem, hogy amennyiben elvesztesz egy vagy egy másik versenyt akkor, amikor nincs csapatutasítás, hülyének néznek, de szilárdan hiszem, hogy összességében, a szezon végén több pontja lesz a csapatnak csapatutasítások nélkül.”

 

Andrew

 

2015. augusztus 25.