Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - A szikra esete Latvalával

 

A szikra esete Latvalával

Jari-Matti Latvala azt állítja, megpróbált mindent az Ausztrál Rally-n, de nem volt meg a „szikra”, hogy a győzelemért küzdjön.

A finn pilóta az első napon vezetett Volkswagen Polo WRC-jével, szombaton azonban visszacsúszott, a befejező napon pedig ugyan el tudta kapni Kris Meeke-t, de csapattársával, a futamot végül megnyerő Sebastien Ogier-vel nem tudott versenyre kelni. Latvala 12,3 másodperc hátránnyal másodikként ért célba a 2015-ös rali világbajnokság tízedik versenyén. A Volkswagen Motorsport pilótája a versenyt követő sajtótájékoztatón szokásával ellentétben igencsak keveset beszélt, hogy Ogier, Julien Ingrassia és Jost Capito elérje a repülőt, amivel a Frankfurti Motor Show-ra utaztak vissza.

„Megpróbáltam ma mindent, és az utolsó szakaszig nyomtam, még a szélvédő is megrepedt” – mondta el a versenyt követő sajtótájékoztatón a világbajnokság második helyén álló pilóta, aki a végső koronára elvesztette Ausztráliában az esélyét. „Sajnos lemaradtunk egy kicsivel, úgyhogy fel kell készülnöm a második helyre. Talán péntek és szombat reggel hiányzott egy kicsi szikra, hogy a győzelemért csatázzak. Bárhogy is történt, ez nem volt elég. Seb elképesztő munkát végzett itt. Jobb volt, mint én. Gratulálok neki. Megérdemelten nyerte meg a versenyt és megérdemelte a világbajnoki címet.”

Arra a kérdésre, hogy frusztrált-e attól, hogy nem tudta elkapni Ogier-t, Latvala ismételten a szikrát említette. „Nem volt elég a szikra szombaton reggel, a közepesen gyors kanyarokban pedig fejlődnöm kell. Nem találtam még meg a választ” – tette hozzá azzal kapcsolatban, hogy mi hiányzott. „El fogom mondani a következő alkalommal…”

Hogy készen áll-e a 2016-os vívandó csatára, Latvala rövid, de lényegre törő választ adott: „Igen, itt leszek.”

 

Andrew

 

2015. szeptember 17.