Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Polo próba Mexikóban

 

Polo próba Mexikóban

A Volkswagen Motorsport nagy pszichológiai és talán egy kis technikai előnnyel vághat neki a Mexikó Rally-nak jövő tavasszal. 

A többszörös futamgyőztes Sebastien Ogier-t is a soraiban tudó Volkswagen Motorsport ezen a héten Mexikóban folytatja tesztsorozatát, abban a térségben, ahol a következő évi rali világbajnokság harmadik futama kerül megrendezésre. A csapat a Polo R WRC-t így forróságban, nagy tengerszint feletti magasságban tudja tesztelni, olyan körülmények között, ahogyan a Leon központú esemény is zajlik.

A francia tehetség a következőket árulta el a teszt előtt: „Normál esetben, ha résztvevői vagyunk a világbajnokságnak, nem tesztelhetünk Európán kívül, így kihasználtuk a lehetőséget, mielőtt a következő szezonra neveztünk volna. Nagyon nehéz mexikói körülményeket találni Mexikó határain kívül, éppen ezért ott kell megtapasztalnunk a tengerszint feletti magasságot és a hőmérsékletet, ezért döntöttünk a mexikói teszt mellett. Nagyon drága lesz és sok időt felemészt, de biztos vagyok abban, hogy segít majd a teljesítményünk kiaknázásában.”

Ogier hozzátette azt is, hogy ez a teszt újabb bizonyítéka a Volkswagen elkötelezettségének. „A kezdetektől nincsen semmilyen kétségem ebből az aspektusból nézve, meg vagyok győződve arról, hogy a Volkswagen minden tőle telhetőt megtesz. Nem könnyű egy teljesen új csapatot egy új megmérettetésre megszervezni.”

Ogier nyilatkozata óta a Volkswagen megkezdte mexikói munkáját, amihez új párosuk, Jari-Matti Latvala és Miikka Anttila is csatlakozott. A finn duónak a Ford gyári csapatát működtető M-Sport már korábban megadta az engedélyt arra, hogy az idei évben, kontraktusának lejárta előtt beleülhessen a Polo WRC-be, de a Ford engedélyére még kellett várniuk néhány napot. Latvalának ki is kell használnia a lehetőséget, hiszen lassan itt az év vége, január 15-én pedig máris felbőgnek a motorok az új idény kezdetén, a Monte-Carlo Rallye-n.

 

Andrew

 

2012. november 28.