Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Toivonennek ajánlotta győzelmét Latvala

 

Toivonennek ajánlotta győzelmét Latvala

Jari-Matti Latvala példaképének, Henri Toivonennek ajánlotta a Korzika Rally-n aratott győzelmét.

Toivonen és navigátora, Sergio Cresto 29 évvel ezelőtt, 1986 májusában szenvedett tragikus balesetet a Tour de Corse-on, miközben vezették a versenyt Lancia Delta S4-esükkel.

„Nehezen tudom szavakba önteni mindezt. Egy fantasztikus érzés győzni itt Korzikán” – kezdte a végül negyvenhárom másodperces előnnyel győzedelmeskedő Latvala, aki megismételte francia sikerét, miután tavaly az akkor még Elzász központú versenyt is képes volt megnyerni. „Ma sem voltak egyszerűek a körülmények, folyamatosan váltogattuk a száraz és a nedves részeket. És az Elfyn Evans-szal szembeni előnyöm sem volt az pontosan, amit kényelmesnek lehetne nevezni” – utalt a finn arra, hogy mindössze két másodperces fórral vágott neki a befejező napnak.

„Mindezek ellenére el akartam kerülni a túl nagy kockázatot, kontrollált és nyugodt módon akartam növelni az előnyömet és megszerezni a győzelmet. Pontosan ezt tettem. Győzelmemet a példaképemnek, Henri Toivonennek szeretném ajánlani. Ez egy újabb ok, amiért a mai egy nagyon különleges nap számomra.”

Eközben Jost Capito, a Volkswagen csapatának vezetője megjegyezte, lenyűgözte Latvala teljesítménye, amivel karrierje során tizenötödszörre nyert világbajnoki futamot, a Polo R WRC-vel pedig ez volt a nyolcadik diadala.

„Micsoda idegtépő futam – viharok és az utóbbi évek legnehezebb körülményei. Büszkék vagyunk erre a győzelemre” – mondta el a szakvezető. „Jari-Matti Latvala és navigátora, Miikka Anttila egy taktikailag intelligens versenyt futott, visszafogott volt az extrém időjárás közepette, aztán akkor és ott támadott, ahol kellett. Megérdemelten nyertek – emelem a kalapom előttük.”

 

Andrew

 

2015. október 5.