Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Nem csalódott a harmadik helyezés miatt Mikkelsen

 

Nem csalódott a harmadik helyezés miatt Mikkelsen

A Volkswagen Motorsport pilótája, Andreas Mikkelsen azt mondja, boldog a Tour de Corse-on elért harmadik helyével még akkor is, hogy éppen csak lecsúszott a pódium második fokáról.

A norvég pilóta és navigátora, Ola Floene sokakkal együtt megküzdött az első napi viharos körülményekkel, hetedikként zárta a korzikai viadal nyitónapját, másnap azonban visszaküzdötte magát dobogós pozícióba. A vasárnapi versenynapot 28,8 másodperc hátrányban kezdte meg Elfyn Evans mögött, nagy tempóban autózott, de végül 3,2 szekundummal lemaradt az ezüstről. Mikkelsen ezzel együtt immár hetedszerre állhatott fel idén a dobogóra.

„A legvégső dolog, örülünk, hogy hogyan végződött ez a futam” – mondta el a Volkswagen Polo WRC-t kormányzó versenyző a 2015-ös rali világbajnokság tizenegyedik megmérettetését követően. „A harmadik hely egy jó eredmény, bár nagyon keményen nyomtuk a vége felé, hogy elkapjuk a második helyezett Elfyn Evans-ot. Nagyon jól visszaküzdöttük magunkat, sajnos azonban kicsivel lemaradtunk.

Gratulálok a versenyt megnyerő Jari-Matti Latvalának és Elfynnek, erős versenyt futottak mindketten. Én talán egy kicsit túl defenzív voltam a rajtnál, de még mindig küszködök egy kicsit a murváról aszfaltra történő váltással. Tudok és fogok is dolgozni ezen. A szombat és a vasárnap azonban úgy működött, ahogyan reméltük. Ésszerűen vezettünk, de gyorsan, tempósan. Mint ilyen, Ola és én boldogok lehetünk a teljesítményünkkel” – tette hozzá Mikkelsen.

„Bizonyos, hogy a célunk ugyanaz maradt, másodikként végezni az egyéni bajnokságban, de varázsolnunk kell, ha el akarjuk kapni Jari-Mattit, akinek nagy az előnye. Bármi is történik, kétségkívül a legjobbunkat fogjuk nyújtani” – mondta a finn kollégájától harmincnégy pontnyi lemaradásban lévő versenyző azzal kapcsolatban, hogy mi a célja a bajnokság tekintetében.

Mindeközben azt is kiemelte, hogy további kilométerekre van szüksége a Polo WRC-vel a szilárd talajtípuson. „Nincs sok kilométerem aszfalton. Lépésről lépésre haladtam itt. Óvatos voltam a kezdetekben. Negyvenöt másodpercet vesztettem Elfynhez képest az első napon. Ezt követően lépésről lépésre építettük fel a sebességünket. Szépen visszaküzdöttük magunkat, de nem könnyű, amikor a versenyre érkezve nincs meg az érzés, miután nem teszteltünk” – utalt arra, hogy a felkészülés kezdetén Latvala összetörte a csapat tesztautóját, így sem ő, sem Sebastien Ogier nem tudott előzetesen aszfalton vezetni.

„Végül is elég boldog vagyok. A fékproblémák nem segítettek pénteken az önbizalom megtalálásában. Nem mindig volt meg az érzés. Kell ezen dolgoznom egy kicsit. Spanyolországban megpróbálunk javulni. Megpróbálom az élmenők tempóját követni” – zárta Mikkelsen.

 

Andrew

 

2015. október 15.