Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Játszottam és vesztettem – mondja Ogier

 

Játszottam és vesztettem – mondja Ogier

Sebastien Ogier teljes felelősséget vállalt a Katalán Rally utolsó szakaszán bekövetkezett váratlan balesetéért. A francia világbajnok azt állítja, szórakoztató volt számára az, hogy keményen nyomja.

A Volkswagen háromszoros világbajnoka ötven másodperces előnnyel készülhetett a tizenkét kilométeres zárószakaszra, a bónuszpontokért zajló Power Stage-re, melyen azonban csak nyolc kilométerig jutott, ahol nekicsapódott Polo WRC-jével a szalagkorlátnak, ami kiszakította a kocsi jobb hátsó kerekét.

„Semmit sem kell bizonyítanom, nincs erre szükség, de az biztos, hogy versenyző vagyok, és a legjobbamat akarom nyújtani mindig. Valahogy nem ez volt a legizgalmasabb verseny, szombat déltől, amikor már elég előnyöm volt, visszavettem egy kicsit, és kontrolláltam csak az eseményt. Ebben a pillanatban élvezni akartam és meg akartam nyomni, hogy befejezzem a versenyt” – magyarázta Ogier, aki egy hosszú, beszűkülő balos kanyarban került bajba.

„Javítottam az itineremben az első körben, mivel a kanyar kijárata gyorsabb volt, mint ahogyan gondoltam. Egy kicsit gyorsabbra módosítottam tehát az itineremet. A probléma az volt, hogy a kanyar kijárata volt csak gyorsabb, a bejárat nem. Egy kicsit gyorsan mentem be, nem sokkal, talán tíz centivel szélesebben, aztán nekimentem a szalagkorlátnak, és egy oszlop állított meg minket, kiszakítva a kereket. A játék ezzel véget ért.”

Ogier-t és navigátorát, Julien Ingrassiát repülővel kórházba szállították, ahol alapos vizsgálaton estek át, de szerencsére egyiküknél sem állapítottak meg sérülést. „Jól érzem magam, teljesen rendben vagyok, egy kicsit rázott csak meg a dolog. És Julien is oké. Ez a legfontosabb dolog ebben az esetben” – mondta el Ogier.

„Játszottam és vesztettem, ezt mondanám. El kell fogadnom a következményeket. Egy ostoba hiba, ez bizonyos, de nem a világ vége. Biztonságban vagyunk, és a csapatnak sem került sokba. Sajnálom, de legalább mindkét kollégám az első helyen van, ami még mindig egy erős eredmény a csapat számára.”

Ogier-nek ez volt az első idei kiesése, a csalódottsága ellenére azonban boldog, hogy csapattársa, Andreas Mikkelsen és a norvég navigátora, Ola Floene megtörte a jeget. „Nagyon örülök Andreas-nak és Olának, akik teljesen megérdemelték az első rali világbajnoki futamgyőzelmüket” – mondta a francia versenyző.

 

Andrew

 

2015. október 26.