Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - A jóképű nyert

 

A jóképű nyert

„The handsome won!” – tette közzé a Volkswagen Motorsport a hétvége legfontosabb ralis hírét minden internetes médiumban. A csapat a norvég pilótájára vonatkozó „handsome one”, azaz „a jóképű” becenevet aktualizálta „A jóképű nyert!” felkiáltásra. Mindez Andreas Mikkelsenre vonatkozott, aki hosszú várakozást követően a Katalán Rally-n megszerezte élete első rali világbajnoki futamgyőzelmét.

A Volkswagen nem csak Spanyolországban ünnepelt a Polo modellel, hanem néhány nappal korábban Dél-Afrikában is. A vállalt uitenhagei gyárában a Polo R WRC kistestvéreinek ötszázezredik példánya futott le a gyártószalagról a katalán versenyt megelőző csütörtökön. 2009 óta készülnek ebben az üzemben a német gyár ezen modelljei, melyek többsége exportra kerül, mint ahogyan a jubileumi példány, egy piros színű CrossPolo is, mely valószínűleg Ausztriába fogja kilométereit róni.

A Sebastien Ogier Polo WRC-jének hátulján jól látható „¡Gracias Amigos!”, azaz „Köszönet Barátaink!” matrica pedig már a Volkswagen spanyolországi munkatársainak szólt. A pamplonai szerelőcsarnokból 1982 óta gördülnek ki utcai Polók, ebből az üzemből származnak azok a karosszériák is, melyekből a Volkswagen autósport részlege az immár háromszoros gyártói és egyéni bajnok autókat építi Hannoverben.

 

Andrew

 

2015. október 27.