Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Ami a katalán győzelemmel járt

 

Ami a katalán győzelemmel járt

Komoly következményeket vont maga után Andreas Mikkelsen Katalán Rally-n aratott diadala mérnöke, Richard Browne számára. Az újdonsült futamgyőztes nem sokkal azután, hogy megünnepelte a céldobogón a győzelmét, leültette kollégáját és lenyírta hajkoronáját.

Ők ketten még a szezon kezdetét kötöttek egy egyezséget, miszerint Browne megszabadul göndörbarna tincseitől, amikor Mikkelsen megszerzi az első győzelmét a Volkswagen Polo WRC-vel. A dolog Spanyolországban vált aktuálissá, ahol Browne azt a további feltételt szabta meg, hogy a hannoveri alakulat minden tagja legalább öt eurót ajánljon fel, az összegyűjtött pénzt pedig a norvég pilótájuk által megjelölt szervezetnek továbbítják jótékonysági adományként.

Browne megkopasztását a WRC Live műsorvezetője, Becs Williams és a Regroup podcast is nyomon követte. „Nem tudom elhinni. Talán nem is fognak tudatosulni a dolgok a Brit Rally-ig” – mondta mindeközben a mérnök. „Olyan versenyeket céloztunk meg idén, mint Svédország, Lengyelország és Nagy-Britannia. Ezeken a helyeken elég erősek voltunk tavaly, és úgy gondoltuk, ezek azok, ahol győzni tudna. Ez azonban teljesen váratlan. A TV-ben élőben követve egyszerűen nem tudtuk elhinni, hogy mi is történik” – utalt Browne az utolsó pillanatig élen álló Sebastien Ogier balesetére.

Amikor a küszöbön álló hajnyírásról kérdezték, Browne filozofikus választ adott. „Nem hinném, hogy sok választásom lenne” – mondta. „Szeretném megtartani a hajamat és biztos vagyok benne, hogy a feleségem is ezt szeretné. Úgy néz ki azonban, hogy ma éjjel meg fog ez történni.”

És meg is történt, ami után a megkopasztott mérnök különleges köszönetet mondott a rali világbajnokság hangjának, Becs Williams-nek, valamint a Volkswagen csapattagjainak, hogy a Twitteren emlékeztették Mikkelsent az ígéretről.

 

Andrew

 

2015. november 11.