Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Ogier: Nehéz lesz felülmúlni 2015-öt

 

Ogier: Nehéz lesz felülmúlni 2015-öt

A 2015-ös szezon rali világbajnoka, Sebastien Ogier úgy véli, nehéz lesz jobban teljesíteni ahhoz képest, mint amit ebben az évben nyújtott.

A Volkswagen pilótája a nyolcadik idei győzelmével fejezte be a szezont a Brit Rally-n, a harmadik világbajnoki címét azonban már Ausztráliában, három futammal a sorozat vége előtt bebiztosította magának. Ogier és vetélytársai egy kemény körülmények között zajló futammal zárták az évet Wales-ben. „Egy kihívásokkal teli hétvége volt ez, egy igazi Brit Rally sok esővel és sárral, ugyanakkor egy nagyszerű verseny volt” – mondta el a francia.  „Nem, nem hinném” – válaszolta arra a kérdésre, hogy a legnehezebb volt-e, melyen részt vett pályafutása során. „Voltam rosszabbon, emlékezzünk az első alkalmamra itt 2008-ban. Az igazán szörnyű volt, sokkal rosszabb, mint idén. Jég és hó volt, mi pedig murvára való gumikon autóztunk. Nagyon nehéz volt az úton maradni akkor, és nem is maradtam az úton! Most nagyon sok volt az eső, de amikor így esik, valahogy jobb a tapadás – lemossa a sarat. Több ugyanakkor a vízmosás és a tapadásváltás. Amikor nem esik, mindig csúszik, most azonban jó volt a tapadás, mint amikor sár van, mint amikor nincs tapadás.

A kilencedik futamgyőzelemtől egy apró, az utolsó előtti fordulón, Katalóniában elkövetett hiba fosztotta meg, ami a verseny utolsó szakaszán történt vezető pozícióban, ezzel együtt úgy véli Ogier, nehéz felülmúlni ezt az évet. „A lehető legjobb módon zártunk. Egy fantasztikus szezon volt ez, csupán egy kis hibával Spanyolországban, máskülönben kilenc győzelem lehetett volna. A teljesítményszintünk nagyon magasan volt, nehéz lesz jobban teljesíteni” – mondta el a pilóta a Brit Rally-n aratott diadalát követően. „Még mindig éhes vagyok a győzelmekre. Ilyen a személyiségem, amikor benevezek egy versenyre, a legjobbamat akarom nyújtani mindig. Sosem leszek az, aki félig-meddig csinálja a dolgokat. Nehéz lesz többet elérni, ugyanezen a teljesítményszinten maradni tökéletes lenne.”

Ogier a Deutschland Rallye-n aratott győzelmét jelölte meg idei legjobbjaként, ami kiemelt cél volt ebben az évben, miután a Volkswagen 2013-ban és 2014-ben is leszerepelt hazai futamán. A német alakulat idén aztán elfoglalta a teljes dobogót francia pilótájának vezetésével. „A szezon csúcspontja mindig is a cím, mivel az az elsőszámú cél. Ahhoz, hogy ezt elérd, győzelmekre van szükséged, és természetesen mindegyik élvezetes, de vannak olyanok, amik jobbak, mint a többi. Számomra az első a németországi volt idén. A csapatnak akartam megszerezni ezt, mivel minden, amit elérek, nekik köszönhető. A csapatmunkáról szól ez, és ez hozza nekem azt az elégedettséget, hogy megnyertem ezt, ami többet jelent nekik, mint nekem. Aztán jön Monte-Carlo. Mindig is vagány dolog ott nyerni, mivel az a hazai versenyem és ez rendelkezik a legnagyobb kihívásokkal a szezon folyamán” – tette hozzá.

Ogier az idény derekán kiemelte, egy tökéletes idényt akar futni, ami a Spanyolországban történtek miatt nem jött össze neki. „Majdnem megcsináltam, egy, a Spanyolországban elkövetett hiba kivételével. A navigátorom azonban tökéletes szezont nyújtott hibák nélkül, úgyhogy szép munka volt, Julien.”

„Őszintén szólva közel voltam a tökéletes szezonhoz, de nem vagyok ott” – válaszolta erre a világbajnok kettős mitfárere, Julien Ingrassia. „Emlékezz rá Seb, Argentínában, a pályabejárás során volt az a kereszteződés balra… Őszintének kell lennem, vétettem egy hibát idén. A cél a nulla hiba, úgyhogy jövőre ismét meg kell próbálnom.”

 

Andrew

 

2015. november 18.