Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Újabb címek és készülődés 2016-ra

 

Újabb címek és készülődés 2016-ra

A Volkswagen 2013-ban csatlakozott a rali világbajnoksághoz a Polo R WRC-vel, és azóta tulajdonképpen mindent megnyertek, amit csak lehetett, az összes bajnoki címet, a pilótákét, a navigátorokét, valamint a gyártói koronát is elhódították az elmúlt három esztendőben.

A sikergyárosok vezetője Jost Capito, aki elismerően szólt csapatáról, gondolatai azonban már előre járnak, a 2016-os szezonra fókuszálnak.

„A wales-i verseny volt a káprázatos szezon végén a hab a tortán” – mondta el a Brit Rally leintését követően a hannoveri gárda vezetője. „A tizenkét győzelemmel, a Volkswagen három különböző győztes duójával és több dobogós helyezéssel, mint bármikor máskor, ez volt az eddigi legsikeresebb évünk. Büszkék vagyunk, hogy a második generációs Polo R WRC-vel elértük ezt. Nem csak a pilóták és a navigátorok végeztek kiemelkedő munkát ebben a szezonban, de a mérnökök és a szerelők is, akik több tekintetben is egy új World Rally Car-t küldtek a rajtvonalra. A rali világbajnoki sikereinket tekintve új standardokat állítottunk fel a kommunikációban és a marketingben is.

Ismét csak fejlődtünk minden részlegen, de még mindig látjuk, hogy mindenhol van lehetőség a javulásra. Nem vártunk a mai napig arra, hogy elkezdjünk felkészülni a soron következő, 2016-os szezonra. Mindössze hetven nap van innentől kezdve addig, hogy felálljunk a Monte nyitó szakaszának rajtjához. Amikor ezt tesszük, ismét csak nulla ponttal indulunk – ugyanakkor meglesz a magabiztosságunk, ami abból ébred, hogy három év alatt kilenc címet nyertünk meg.”

 

Andrew

 

2015. november 24.