Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Capito elhagyja a sikercsapatot

 

Capito elhagyja a sikercsapatot

Elhagyja a Volkswagen Motorsportot az alakulat igazgatója, Jost Capito. Az 57 éves szakember az utóbbi három évben mesterhármast ért el a német autógyártóval a rali világbajnokság gyártói és egyéni értékelésében is.

A Volkswagen Motorsport által kiadott közlemény szerint Capito közös megegyezéssel távozik a csapattól, minderre a 2016-os szezon folyamán fog sor kerülni. A McLaren a Volkswagen bejelentését követően tudatta, hogy a szakember vezérigazgatóként csatlakozik Forma-1-es különítményükhöz.

A Volkswagen Capito vezetésével érkezett meg 2013-ban a rali világbajnokságba, ahol azóta is domináns szerepet tölt be. Mind a csapat, mind annak pilótája, Sebastien Ogier begyűjtötte az utóbbi három szezon világbajnoki címeit, a Polo R WRC pedig harmincnégy futamgyőzelmet aratott a harminckilenc viadalán.

„Szeretnénk megköszönni Jost Capitónak kivételesen elszánt és sikeres munkáját, amit a Volkswagenért végzett az autósportban” – mondta el Frank Welsh, a Volkswagen személyautós részlegének igazgatótanácsi tagja. „A Polo R WRC-vel begyűjtött három világbajnoki cím reprezentálja a Volkswagen márka történetének legnagyobb sporteredményeit és hangsúlyozza a vállalatunk műszaki kompetenciáját. Az őszinte és előrelátó vezetésével járult hozzá Jost Capito ehhez a sikerhez.”

Capito addig marad a pozíciójában, amíg ki nem nevezik utódját. A mérnök végzettségű német szakember a BMW-től került először a Volkswagen csoporthoz 1989-ben, akkor a Porsche versenyrészlegénél dolgozott. Ezt követően, 1996-tól a Sauber Forma-1-es csapatánál töltött be vezető pozíciót, majd 2001-ben a Fordhoz csatlakozott, ahol más feladatok mellett felelős volt az autósport tevékenységekért és a nagyteljesítményű járművekkel kapcsolatos üzleti tevékenységért. Capito a kékoválos márkánál részese volt a 2006-os és az egy évvel későbbi gyártói címnek. A Volkswagen autósport részlegének igazgatói pozícióját 2012-ben vette át.

 

Andrew

 

2016. január 14.