Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Bemutatkozott a Volkswagen csapata

 

Bemutatkozott a Volkswagen csapata

A Volkswagen Motorsport a monacói Sporting Club-ban mutatta be hivatalosan a jövő évi rali világbajnokságon részt vevő csapatát. A német alakulatot a 2013-as szezonban a Sebastien Ogier-Julien Ingrassia, valamint a Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila párosok alkotják. Rajtuk kívül a Portugál Rally-tól kezdődően az Andreas Mikkelsen-Mikko Markkula kettős is részt fog venni a futamokon a Volkswagen Polo R WRC-vel. 

Jost Capito, a Volkswagen Motorsport vezetője a következőket mondta el az eseményen: „Már nagyon izgatott mindenki a csapatban, ez már a valódi nyitóesemény a két éves fejlesztőmunkát követően. Azt akarjuk látni most, hogy hol állunk a többiekhez képest, a versenyzőink már alig várják, hogy elrajtolhassanak az első versenyen.”

Capito elárulta azt is, úgy gondolja, csak 2014-ben küzdhetnek a győzelmekért. „A rali világbajnokság teljesen új a csapat számára, tanulással töltöttük a teljes 2012-es évet. A következő szezonra az a célunk, hogy dobogós helyezésekért küzdjünk és felkészüljünk 2014-re, amikor már a győzelmekért akarunk harcba szállni.

A csapat fantasztikus munkát végzett a fejlesztések során, leteszteltünk mindent, amit lehet, és magabiztosak vagyunk, hogy megvan a sebességünk. Az autó nagyon megbízható, de a versenyképességünkről csak versenykörülmények között fogunk tudni meggyőződni.”

Capito megerősítette, hogy a Polo R WRC homologizációjára a néhány napon belül sor kerül, egy hónappal a 2013-as rali világbajnokság nyitó futama, a Monte-Carlo Rallye előtt. „A jövő hétre van kitűzve a homologizáció időpontja, a két Monte-Carlóra szánt autó építés alatt áll, karácsony előtt lesznek készen.”

A Volkswagenhez tavaly érkező Sebastien Ogier egy, a Skoda Fabiában eltöltött átmeneti szezon után várakozással tekint a soron következő esztendő elé: „A másfél évig tartó előkészületek után alig várom már, hogy nekivághassunk a Monténak a Polo R WRC-vel, és megnézhessük, hol is állunk az ellenfelekhez képest.”

A Volkswagen Motorsport frissen igazolt pilótája, a Polo R WRC-t Mexikóban és Franciaországban tesztelő Jari-Matti Latvala elmondta, mély benyomást tett rá a csapat. „Amit eddig láttam, az az, hogy mindenki nagyon motivált. Nagyon sok mérnökünk van, akik adatot gyűjtenek. Próbáltunk kreatívak lenni minden teszten. Mindegyik mérnök és szerelő odafigyelt, hogy mit mondanak a pilóták, ezen információk birtokában javítottak az autón. Nagyon pozitív érzéseim vannak a jövővel kapcsolatban.

Számomra a legjobb opció a Volkswagen arra, hogy elérjem célomat, a világbajnoki címet. A csapat lenyűgözött azzal, hogy mennyire eltökélt, és hogy az emberek milyen nagyszerűen viszonyulnak a másikhoz. Minden egyes személy elkötelezett abban, hogy a csapatot sikerekhez segítse. Nagyon izgatott vagyok már a Montéval kapcsolatban.”

A csapat színeiben idén nyolc világbajnoki futamon rajthoz álló kétszeres IRC bajnok Andreas Mikkelsen is optimizmusát fejezte ki: „A Volkswagen egy nagyon célorientált csapat, mely a rali világbajnokságra történő felkészülés során a hallatlan fejlődésen ment keresztül. Semmit sem bíztak a véletlenre a Dakar projekt során, megmutatták már az autósport iránti elkötelezettségüket.

Rengeteget tudok majd tanulni itt, és sok mindent elérhetek” – tette hozzá a Volkswagen junior versenyzője.

 

A Volkswagen a bemutató alkalmával leleplezte a Polo R WRC utcai változatát is.

 

A Volkswagen Polo R WRC ezt követően Monte-Carlóban, a Kaszinó téren mutatkozott be, Sebastien Ogier egy jelképes rajtdobogóra állt fel az autóval, „jelezve a Volkswagen új érájának kezdetét autósportban”.

„A Volkswagen intenzíven készül a rali világbajnokságra, alig várja már minden egyes csapattag, hogy a Polo R WRC versenybe szálljon” – nyilatkozta Jost Capito. „A rali világbajnokság egy új kihívás számunkra, egy olyan dolog, amibe rengeteg ötlettel és egy erős csapattal szállunk be. Akár a versenyzőket Sebastien Ogiert, Jari-Matti Latvalát és Andreas Mikkelsent, akár a háttércsapatot nézzük, első osztályú embereink vannak. 17 hónap intenzív fejlesztési munkája és nagyon sok innováció került a Polo R WRC-be, amit már nagyon sokat teszteltünk.”

A Volkswagen fejlesztésekért felelős igazgatótanácsi tagja, Dr. Ulrich Hackenberg a következőket mondta el: „A versenyzésre készen álló Polo R WRC bemutatkozása a Volkswagen új autósport korszakának hírnöke. A rali világbajnokság a Volkswagen számára jó lehetőségeket biztosít, olyan környezetben mutathatjuk meg sportos tulajdonságainkat, ahol az autóink otthon vannak: a közutakon. Nem kell így különleges prototípusokat előállítanunk, a Polo a sorozatgyártású modellen alapul. Ez a termék és felhasználó közötti közelség nagyon fontos szerepet játszott döntésünkben, mikor elköteleztük magunkat az autósportok ezen irányába.”

 

Andrew

 

2012. december 8.