Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Sainz: a Polónak megvan a tempója

 

Sainz: a Polónak megvan a tempója  

A kétszeres világbajnok Carlos Sainz szerint a Volkswagen új WRC-je, a Polo R a kezdetektől, a rali világbajnokság következő szezonjának első versenyétől gyors tud lenni.

Sainz 2006-ban csatlakozott a Volkswagen Motorsporthoz. A csapat akkor vágott bele a terepraliba azzal a céllal, hogy megnyerje a Dakar Rally-t. A spanyolnak egészen 2010-ig várnia kellett a győzelemre technikai hibák, valamint a 2009-es viadal végén elszenvedett balesete miatt.

A rali világában hatalmas tapasztalatokkal bíró világsztár a Polo R WRC fejlesztésében és tesztelésében a projekt megkezdése óta részt vesz. Sainz úgy gondolja, a Polo a kezdetektől fogva versenyképes lehet.

„A Dakar egészen más, de amikor belevágtunk a Touareggel, nagyon sok kisebb problémánk volt, melyeken keményen kellett dolgoznunk, hogy megoldást találjunk” – mondta el El Matador. „Nem mondanám, hogy a Dakaron rögtön az elején versenyképesek voltunk. Most, amit én látok, egész más a történet. Sohasem lehet tudni, de úgy gondolom, a Polo a kezdetektől fogva gyors lesz. Az érzéseim nagyon pozitívak voltak az összes teszten.”

 

Andrew

 

2012. december 10.