Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Ogier győzelmekért száll harcba 2013-ban

 

Sebastien Ogier győzelmekért száll harcba 2013-ban

A francia versenyző a redbull.com-nak beszélt arról, hogy mit remél a Volkswagennel annak első idényében.

 

- Milyen a jövő évben bevetésre kerülő autó? Száz százalékos lesz Monte-Carlóra?

- Igen, reméljük, készen áll. Rengeteget teszteltük ebben az évben. Nemrég fejeztük be azt a tesztet, mellyel a Monte-Carlo Rallye-ra készültünk, és nagyon jó érzés volt az autóval menni. Reméljük, hogy jó formában lesz Monte-Carlóra.

- Előny volt olyan helyeken tesztelni, mint amilyen Mexikó is, míg a regisztrált csapatok csak Európában próbálgathatták autóikat? /Új csapatként a Volkswagent nem érintette a rali világbajnokság tesztkorlátozása./

- Nem hinném, hogy előnyről beszélhetnénk. Talán a fordítottja igaz, mivel ezzel a csapattal és ezzel az autóval most csatlakozunk a világbajnoksághoz, ami miatt jóval kevesebb tapasztalattal rendelkezünk a riválisokhoz képest. Sokkal nehezebb lesz számunkra, mindegyikünkben megvan azonban a motiváció és az elkötelezettség, ami miatt biztos vagyok benne, hogy gyorsan utolérjük a többieket. Legalábbis ez a cél.

- Hogy érzed, milyen az autó?

- Egyre jobb, tényleg. A Monte-Carlo teszten nagyon örültem. Remélem, ugyanez lesz az érzésem a versenyen is. Ha igen, talán futhatunk néhány nagyon jó gyorsaságit. Jelen pillanatban azonban nagyon nehéz megmondani, hol állunk a teljesítmény terén.

- Mit jelent számodra az, hogy visszaülhetsz egy WRC-be, miután a legutóbbi szezont a Skoda Fabia S2000-essel teljesítetted?

- Nagyon izgalmas lesz. Hosszú év volt ez, egy kicsit frusztrált voltam, hogy nem lehetek versenyben a győzelemért. De elfogadtam ezt, a jövőre gondoltam, ami hamarosan itt is van, egy hónap múlva már Monte-Carlóban leszünk. Nagyon várom már ezt a szezont.

Örülsz annak, hogy Jari-Matti Latvala lesz a csapattársad?

- Igen. Ő egy nagyon gyors pilóta, és nagyon jó tapasztalatokkal érkezett az utolsó tesztre, meglátásai is segítettek az autó tökéletesítésében. Biztos vagyok abban, hogy nagy csata lesz közöttünk a gyorsasági szakaszokon, de ilyen a sport, és emiatt élvezzük a ralit.

- Ki lesz a legfőbb riválisod a jövő esztendőben?

- Úgy gondolom, a Citroen csapata erős lesz, ők lesznek, akiket le kell győzni. Olyan közel próbálunk lenni hozzájuk az elején, amennyire csak lehet, a cél pedig az, hogy minél hamarabb futamgyőzelmet arassunk.

Melyik jövő évi helyszínt várod a legjobban?

- Mindegyiket! Nagyon élvezem a rali világbajnokságot. Az első futam különleges, mint ahogyan mindig. Monte-Carlo egy kicsit hazai versenyem, ez az a helyszín, ahol leginkább megérezheti az ember a ralisport történetét. Nagyon várom már ennek a versenynek a rajtját.

Sokan Sebastien Loeb spirituális utódját látják benned. Mit jelent az ő pályafutása számodra?

- Egyszerűen elképesztő, amit ő tíz év alatt elért. Azt gondolom, nagyon nehéz lesz, majdnem hogy lehetetlen megismételni ezt. Nagyon nagy tiszteletben kell tartanunk őt. Nem célom azonban, hogy megpróbáljam követni azt, amit csinált, és hogy vele összehasonlítsanak. Magam akarok lenni, a legjobbat nyújtani, megszerezni az első világbajnoki címemet, aztán majd meglátjuk.

 

Forrás: www.redbull.com

 

Andrew

 

2012 december 31.