Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Második csapat Mikkelsennel

 

Második csapat Mikkelsennel

Andreas Mikkelsen volkswagenes bemutatkozását a gyár új, egyautós csapatában teszi majd meg a jövő hónapban sorra kerülő Portugál Rally-n.

Az FIA bejelentette, a Volkswagen egy új alakulatot is regisztrált a rali világbajnokságra Volkswagen Motorsport II néven.

A 23 esztendős norvég a tervek szerint a portugál viadaltól kezdődően az idei világbajnokság minden egyes futamán rajthoz fog állni. Miután gyártói csapatról van szó, Mikkelsen eredményei a pilóták értékelése mellett a gyártók bajnokságába is bele fog számítani.

A Volkswagen csapat menedzserének, Sven Smeets-nek az elmondása szerint az, hogy Mikkelsent nem a Volkswagen Motorsport harmadik autójában, hanem egy különálló csapat színeiben indítják, a tesztek szempontjából hasznos és logisztikai előnyei is vannak a dolognak.

„Mindig is tervbe volt véve a harmadik autó. Amiatt döntöttünk az egyautós csapat létrehozása mellett, hogy Andreas számára megfelelő mennyiségű tesztnapot biztosíthassunk, ne kelljen azokon a másik pilótáinkkal osztoznia” – mondta el az egykori navigátor. „Gyártók is vagyunk egyben, így megfelelő helyünk lesz a szervizparkban egyautós WRC csapatként."

 

Andrew

 

2013. március 11.