Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Egy asztal két főnek

 

Egy asztal két főnek

A Volkswagen korai sikerei a pilóták érdeme is – akik egy asztalnál étkeznek.

A német alakulat csapatfőnöke, Jost Capito dicsérte versenyzői hozzáállását, miután Sebastien Ogier és Jari-Matti Latvala példamutató csapattársi viszonyt alakítottak ki rövid idő alatt.

Capito így nyilatkozott: „Sokszor csak akkor tudsz rávenni két csapattársat arra, hogy beszéljenek egymással, amikor egy hivatalos megbeszélésen találkoznak. Nálunk ez abszolút nem így működik. Együtt érkeznek, és étkezésnél megosztják az asztalt egymással. Egész idő alatt sokat beszélgetnek. Nagyon jó a csapatszellem. A versenyzőink menedzserei is remekül teszik a dolgukat, nem zsúfolják össze a programokat, elég szabadságot adnak a pilótáknak az együttműködésre. Nagyon pozitív a légkör, ez is segít abban, hogy jó irányba fejlődjünk.”

Innentől kezdve ugyanakkor kell még egy hely az asztalnál, hiszen Andreas Mikkelsen is csatlakozik a Volkswagenhez a versenyeken. Mikkelsen a következő hónapban megrendezésre kerülő Portugál Rally-tól kezdődően a Volkswagen Motorsporthoz II csapatának Polo R WRC-jével veszi fel a harcot a többiek ellen.

 

Andrew

 

2013. március 19.