Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Villáminterjú Jost Capitóval

 

Villáminterjú Jost Capitóval

 

A Volkswagen Motorsport igazgatójának értékelése a szezon eddigi történéseiről.

 

- A Volkswagen öt verseny után élen áll a világbajnokságon. Mit hozhat a szezon a csapatnak?

- Ebben az évben a legvégéig harcban akarunk állni az egyik vagy mindkét világbajnoki címért. Az Argentínában elért jó eredménnyel egy lépéssel közelebb vagyunk ahhoz, hogy elérjük a célunkat.

- A Polo R WRC Ogier autója igazán?

Az Argentin Rally-n láthattuk, hogy Jari-Matti most már ugyanolyan gyors a Polo R WRC-vel, mint Sebastien. Jari-Matti behozta az autóval kapcsolatos tapasztalatokat illető, Sebhez képesti lemaradást, ami az elején nyilvánvaló volt.

- Jari-Mattinak egyre több megvillanása van. Idő kérdése csupán az első volkswagenes győzelme?

- Egy viszontagságos rajt után visszajött, Argentínában a kitűnő harmadik helyen végzett és megnyerte a Power Stage-et. Végül ott tart most, hogy futamokat nyerjen. Még többet várhatunk tőle.

- Az Argentin Rally egyes fázisaiban Andreas ugyanolyan gyors volt, mint csapattársai. Mikor várod tőle azt, hogy ez az erős tempó állandó legyen nála?

- Képes erre már most is, még akkor is, ha a három pilótánk közül neki van a legkevesebb tapasztalata a Polo R WRC-vel. Andreas tökéletesen végrehajtja a parancsainkat. Ha a biztonságra kell törekednie az ismeretlen pályákon, azt csinálja, amikor támadnia kell, ugyanazon a szinten van a sebesség tekintetében, mint a többiek.

- Pontosan egy éve vagy a Volkswagen Motorsport igazgatója, és minden simán megy a rali világbajnokságon. A tiéd a világ legkönnyebb munkája?

- Ez nem a világ legkönnyebb munkája, de kétség kívül a legizgalmasabb, ha az autók és az autósport rajongója vagy!

- Mi volt eddig a legjobb pillanat számodra?

- Az első, svédországi győzelmünk. Az olyan volt, mint egy álom.

- És a legkellemetlenebb?

- Szerencsére olyan még nem volt.

- Ha van olyan egyáltalán, akkor milyen területeken tud még javulni a csapat?

- Nem tartunk még ott, ahol szeretnénk – sosem leszünk ott. Mindig vannak olyan dolgok, amiket jobbá lehet tenni. Argentínában is követtünk el hibákat, melyek szerencsére nem voltak negatív hatással a végeredményre. Mindig van lehetőség a fejlődésre.

 

Andrew

 

2013. május 21.