Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Capito mindig is bízott Latvalában

 

Capito mindig is bízott Latvalában

 

A Volkswagen Motorsport igazgatója, Jost Capito azt mondja, a csapat az Akropolisz Rally-t megelőzően sem vesztette el versenyzőjébe, Jari-Matti Latvalába vetett hitét.

Míg a finn versenyző küszködött, csapattársa, Sebastien Ogier három győzelmet aratott az idény ezt megelőző szakaszában, amivel jelentős különbség alakult ki közöttük a pontversenyben.

Latvala Görögországban aratott győzelme Ogier és Sebastien Loeb ez évi egyeduralkodását szakította meg, amivel a világbajnokság második helyére is előlépett. 

Arra a kérdésre, hogy az Akropolisz Rally-n aratott győzelemmel bizonyította Latvala, hogy jó választás volt a Volkswagen számára, Capito így válaszolt: „Sosem gondoltam máshogy, mióta csatlakozott a csapathoz. Nyolc éve ismerem, teljesen megfelelő pilóta – sosem volt ez kétséges. Több mint igazságos, hogy ő szerezte meg a győzelmet.”

Capito elmondta, mindig is úgy gondolta, az ex-fordos más támogatást igényel, mint csapattársa, Ogier. „Tudtuk, hogy Latvala más lesz. Egy új csapathoz érkezett, egy más csapathoz, mint amiben hosszú ideig dolgozott. Dolgoztam vele a Fordnál, tudtam, hogy néha fel kell karolni. Ő egy másfajta srác, mint Ogier, máshogy kell a két pilótából kihozni a legjobbat. De amit Jari-Matti tett Görögországban, nagyon-nagyon jó eredmény volt. Most már a legjobbat látjuk tőle. Ismeri az autót, ismeri a csapatot, kényelmesen érzi magát mindkettőben.”

A világbajnoki pontversenyt vezető Ogier sem lepődött meg azon, hogy finn csapattársa visszatért a csúcsra. „A szezon kezdetétől tudtam, hogy ő lesz az egyik fő riválisom.”

 

Andrew

 

2013. június 9.