Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - A Volkswagen jövőképe

 

A Volkswagen jövőképe

 

Jött, látott, győzött, bár a végső célt, a bajnoki címet még nem érte el a Volkswagen Motorsport. A program elindításakor három évre vállalt kötelezettséget a hannoveri alakulat, melynek első évében a dobogós helyezéseket, a másodikban a futamgyőzelmeket, ezt követően pedig a világbajnokság címet tűzte ki célul a német cég. A Polo WRC megnyerte történetének második futamát Sebastien Ogier-vel. A francia versenyző még kétszer állhatott a dobogó legmagasabb fokára ezt követően, majd Jari-Matti Latvala is szállított egy győzelmet.

Jost Capito csapatvezető jelenlegi feladataik mellet ejtett már szót az elkövetkezendő időszakról is: „Jelenlegi programunk 2015-ig szól. Ebben az évben arra fókuszálunk, hogy összeálljon a csapat és beilleszkedjünk a rali világbajnokságba. 2014 lesz az, amikor el fogunk gondolkodni azon, mi lesz 2015 után.

Jövőre lehetőség lesz új autót homologizálni, ami ismét csak három évre szól majd. Az évad vége felé többet tudunk mondani majd. A Polót a 2015-ös év végéig mindenképpen használni fogjuk, és ha 2016-ban folytatjuk, azt is a Polóval tesszük. Arra vonatkozóan nincsenek terveink, hogy RRC változatot fejlesszünk a Polo R WRC-ből, a jövőben ráadásul a WRC-k nem az RRC-k leszármazottai lesznek. A Volkswagennek csak WRC-je lesz, semmi más. A WRC-k alatti szinten a Skoda kezel mindent a konszernen belül. Ez a vállalati politika.”

A Volkswagen Motorsport csapatvezető vezetője beszélt a versenyzőkről is: „Sebastien Ogier és Jari-Matti Latvala lesznek továbbra is az első számú csapatunk versenyzői, nem gondolkodunk azon, hogy lecseréljük valamelyiküket Andreas Mikkelsenre. Ami Kevin Abbringet illeti, mivel csak három autónk fut ebben az évben, nincsen helyünk más pilóta számára a Polo R WRC-ben. Nem akarjuk korlátozni a fiatalok az esélyét abban, amit a többi ifjú pilóta megtehet. Úgy gondoljuk, Kevin nagyon erős, támogatjuk őt bármilyen lehetőségben, hogy raliautóba ülhessen. Megvan az esélye arra, hogy a konszernen belül más részleg keretein belül versenyezzen, de ez tőle függ. Nagyra tartjuk Kevint.

Sepp a fejlődési programjának részeként a WRC 2-ben indul egy Skodával. A hannoveri csapatunkkal együtt dolgozik, alkatrészteszteket végez tesztpilótánkkal, Dieter Deppinggel együtt. Nem helyezzük túl nagy nyomás alá Seppet, ha azt terveznénk, hogy elindítjuk a Deutschland Rallye-n egy WRC-vel, nagy nyomás kerülne rá. Nagyon korai lenne ez pályafutásában. Az ő programja nem igazán ugyanaz, mint amit csináltunk Sebastiennel és Andreas-szel 2012-ben. Tavaly megvoltak a Skodáink, amiket a saját csapatunk futtatott. Wiegand a Skoda Németország színeiben versenyez a WRC 2-ben, ezt a programot nem a Volkswagen Motorsport csinálja. Ez a Skoda Motorsport programja.

Esapekka Lappi közvetlenül a Skodával áll szerződésben, semmi kapcsolata nincs a Volkswagen Motorsporttal.”

 

Andrew

 

2013. június 17.