Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Ogier a sikerekről és a célokról

 

Ogier a sikerekről és a célokról

Hat futamot nyert az idén debütált Volkswagen Polo R WRC-vel, a Francia Rallye-n pedig egy pontra van szüksége ahhoz, hogy két versennyel a szezon vége előtt 2013. rali világbajnokává koronázzák. A tavalyi amolyan átmeneti év volt számára, a Citroentől a Volkswagen csapatához átigazolva egy alacsonyabb kategóriás autóval gyűjtötte a kilométereket, miközben a Volkswagen Motorsport a tereprali világából a sikerek szárnyán megérkezve elkezdte megtanulni a ralisport csínját-bínját. Sebastien Ogier mesél a sikerekről, arról, hogy miért is volt fontos a 2012-es év számukra, de már előretekint a következő szezonra is.

„A Skodában töltött múlt év fontos volt. Először is magam miatt, továbbra is versenyezni kellett, maradni a bajnokságban és folytatni a szakaszok megismerését. A csapat számára is fontos volt a tanulás. A Dakarról volt tapasztalatuk csupán, ami eléggé más sportág. Fontos volt itt lenni, megtanulni, hogyan kell működni, hogyan kell a verseny hétvégéjén megszervezni a csapat életét. Nagyon sok tesztet is lefolytattunk. Úgy gondolom, tavaly mindenki nagyon elkötelezett volt.”

A legjobbját nyújtotta mindenki, de az is bizonyos, meglepetés volt a gyorsan megszerzett első győzelem. Nagyszerű volt rögtön a szezon elején a teljesítményünket látni. A megbízhatósággal kicsit szerencsések voltunk, voltak apró problémáink. Természetesen a Volkswagen Csoporttól is kaptunk a megfelelő költségvetés képében támogatást, de ez nem különösebben jobb, mint a többiek esetében.

Nagyon büszke vagyok arra, amit együtt csináltunk, és hogy ilyen körülmények között szerezhettem győzelmeket és az első címet. Ha a Citroennel történt volna ez, más lenne. Az emberek mindig azt mondanák, ’igen, megcsináltad, de azt az autót kaptad, amiből Loeb kiszállt, könnyű volt neked’. Ebben az esetben azonban a nulláról kellett indulnom a csapattal, ki kellett fejleszteni mindent. Büszke vagyok erre.”

Arra a kérdésre, hogy gondol-e már a 2014-es idényre, Ogier nemmel válaszolt. „Szeretném most kiélvezni az érzést, befejezni a szezont és tovább növelni eddig megszerzett győzelmeim számát. Aztán persze új célom lesz a jövő évre, ami nem lesz kevesebb, mint idén volt. Meg fogom próbálni megvédeni címemet.”

 

Andrew

 

2013. október 1.