Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Capito: a siker Ogier-nek köszönhető

 

Capito: a siker Ogier-nek köszönhető

A Volkswagen Motorsport vezetője, Jost Capito dicsérte versenyzőjét, Sebastien Ogier-t a 2013-as világbajnoki cím megszerzéséért, de úgy gondolja, a francia pilóta Polo R WRC fejlesztésében mutatott szerepe még inkább lenyűgöző.

Sebastien Ogier és navigátora, Julien Ingrassia a Francia Rallye csütörtök esti szuperspeciálja után vált biztosan világbajnokká. Főnökük, Capito elsőként köszöntötte őket a szakasz céljában, majd úgy jellemezte a győzelem élményét, hogy „ezek az élet legszebb érzései”.

A Volkswagen szervizsátrába visszatérve a német szakember elárulta, miért is büszke Ogier-re, aki ebben a szezonban hat világbajnoki futamot nyert már és megszerezte Franciaországban bebiztosította az egyéni világbajnoki címet is.

„Kivételes. Szinte hihetetlen a professzionalizmus, a hidegvér, amit mutatott. Úgy gondolom, a leglenyűgözőbb dolog, amit csinált, az autó fejlesztése. Nem volt túl nagy a WRC-s tapasztalata, amivel érkezett, és egy olyan programban vett részt, amiben az autót a semmiből fejlesztették ki. Hogy ezt az kocsit a legelső évében világbajnoki címig vezette, ez a legnagyobb eredménye.”

Ugyan még két verseny hátravan a Volkswagen bemutatkozó idényéből, Capito elmondta, már az is figyelemre méltó, amit eddig elértek, messze túlszárnyalta mindez a kezdeti várakozásaikat.

„Az előzetes jelzéseink alapján a dobogó volt az, amiért küzdhettünk” – mondta el. „A versenyek nehezek, nekünk pedig nem volt rajtuk tapasztalatunk. Nem tudtuk, milyen a megbízhatóságunk és hogy az autó milyen gyors a rossz minőségű murvákon. Semmilyen összehasonlításunk nem volt előzetesen.

Az autó azonban jobb volt, mint amilyennek gondoltuk, a versenyzők kitűnő munkát végeztek és kevesebbet hibáztak, mint mások. Ez sokkolta a versenytársakat, akik elkezdtek hibázni, mivel nem a várt pozícióban voltak. Versenyről-versenyre nőtt a magabiztosságunk, az övüké pedig versenyről-versenyre fogyott. Összpontosítottunk és végül abba a helyzetbe kerültünk, ahonnan meg lehetett mindezt csinálni.”

Capito a Fordot két gyártói világbajnoki címig vezette, de elismerte, az egyéni cím az emberi oldal miatt sokkal izgalmasabb.

„El sem tudtam volna képzelni, hogy ilyesmi bekövetkezhet. Volt már jó néhány szép pillanatom a múltban, de ez az első egyéni világbajnoki cím, ami az én irányításom alatt jött össze, úgyhogy ez valami nagyon különleges” – zárta gondolatait a Volkswagen Motorsport főnöke.

 

Andrew

 

2013. október 6.