Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Szusszanásra sincs idő

 

Szusszanásra sincs idő

A 2013-as szezon a Brit Rally-val véget ért, de van-e idejük a csapatoknak a lábukat lógatni? Nem igazán, ugyanis a Forma-1-gyel ellentétben a rali világbajnokságon nincsen igazi téli szünet. A wales-i viadal utolsó szakasza és a 2014. január 16-án rajtoló monte-carlói idénynyitó között nem egészen két hónap a szünet.

Még a szusszanásra is kevés az idő, így az előkészületi munkálatok a Volkswagen Motorsportnál is kitöltik ezt a ralimentes időszakot. A Brit Rally-t követően a szerelők már a legendás Montéra készítik fel a járműveket, ők, a versenyzők és a mérnökök is az aszfaltos, jeges és havas utakon folytatandó tesztelésekre összpontosítanak már.

Ez egyben az az időszak is, amikor a csapatok megtervezik a tengerentúli versenyek szállítmányozásait. Amint kiadásra kerül az új versenynaptár, megszervezik a tengerentúli viadalokra a tengeri körutat és a légi szállítmányozást. A rali világbajnokság logisztikája összetett dolog, a szezon során több tonnányi felszerelést kell mozgatni a világ körül.

A Mexikóban, Argentínában és Ausztráliában szükséges dolgokat szállító hét konténer az ez évi feladatai ellátása után a napokban visszaérkezett a csapat bázisára, hamarosan megpakolják őket ismét, és újabb útjukra indulnak a tengeren.

A versenyzők naptárában is sorakoznak a teendők, beleértve a december 6-i igazi fénypontot, amikor a sportág irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség párizsi gálaestjén átadja a vezetői, navigátori és gyártói világbajnoki címet.

 

Andrew

 

2013. november 27.