Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Mikkelsen bizonyított

 

Mikkelsen bizonyított

A Volkswagen Motorsport második csapatának színeiben a 2013-as szezonban felmutatott már néhány remek szakaszidőt Andreas Mikkelsen, de az idei Svéd Rally volt az, ahol folyamatosan az élmezőnyben tudott autózni, a viadal végén pedig először állhatott világbajnoki futam dobogójára. Arra a kérdésre, hogy a továbbiakban is ilyen szereplést láthatunk-e az IRC sorozat kétszeres bajnokától, a német autógyár sportrészlegének igazgatója, Jost Capito beszélt.

„Igen, biztos vagyok benne. A tavalyi egy igazi tanulóév volt Andreas számára. Sebastien 2012-ben tízezer kilométert tesztelt 2013-ra, úgyhogy messze ő volt a legjobb helyzetben, majd Jari-Mattinak is sok tesztje volt, amikor csatlakozott hozzánk. Andreas ugyanakkor minimálisan tesztelt, mivel – mint tudjuk –nem sok tesztnap engedélyezett évente. Tanulóév volt számára a tavalyi, néhány futamon több tapasztalata volt, mint másoknak, néhányon kevesebb vagy semennyi. Fantasztikus munkát végzett a tanulást illetően tavaly, úgyhogy idén azt mondtuk, ahol magabiztos és ment már több alkalommal is, küzdhet a dobogóért is. Svédország volt ezek közül az első, úgy gondolom, fantasztikus munkát végzett itt, nem csak a pódiumért harcolt, de a győzelemért is. Ami lenyűgöző, hogy ez nem mások hibázásának volt az eredménye, hanem már az elejétől kezdve küzdött, legjobb időt autózott az első szakaszon, majd ott volt az elejében az egész hétvégén. Ez sokkal több volt, mint amit gondoltunk, sokat reméltünk tőle ezen a hétvégén, de sokkal több volt ez, és a csapatban mindenkit lenyűgözött a teljesítménye.”

A Volkswagen Motorsportnál az elismerés nem csak a precízen és gyorsan autózó Mikkelsennek, valamint a győzelmet megszerző Jari-Matti Latvalának szólhat, de magának a csapatnak is, hiszen engedték a hétvége folyamán, hogy három versenyzőjük egymással vívjon csatát.

 

Andrew

 

2014. február 15.