Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Latvala portugál balesete

 

Latvala portugál balesete

A Volkswagen Motorsport pilótája, Jari-Matti Latvala balesetet szenvedett a Portugál Rally első napján, miközben csatában volt a vezető helyért.

Az eset az ötödik gyorsaságin, a 21 kilométeres Silves szakasz második teljesítése során történt, amikor Latvala megpróbálta ledolgozni négytized másodperces hátrányát a versenyben vezető csapattársával, Sebastien Ogier-vel szemben.

A finn 1,3 másodperccel gyorsabb volt a 9,2 kilométernél elhelyezkedő mérési ponton, de két kilométerrel később minden rosszra fordult számára.

„Reggel a lágy gumikon mentünk, de az ötös szakaszt vegyesen kezdtük a keményekkel és a lágyakkal. Az egyensúly nem volt a legjobb, a kocsi egy kicsit alulkormányozottan viselkedett” – mesélte Latvala a balesetet követően. „Egy balosban az autó alulkormányozottá vált, és egy kicsit szélesen fordult. Korrigáltam, és azt gondoltam, visszajön, de volt egy nagyon nagy gödör a kanyar külső részén talán attól, hogy az eső elmosta az utat. Belementem a gödörbe, az autó két kerékre állt, majd az eleje elkapta a partoldat, és felborultunk.”

A Polo R WRC a kerekein állt meg, de az eleje komoly sérüléseket szenvedett, amikor nekicsapódott a partoldalnak. Latvala reméli, szombaton visszaállhat a versenybe, de tisztában volt azzal is, hogy a károk miatt az ellenkezője is előfordulhat.

„Úgy tűnik, a bukócső rendben van, de elejét nagy ütés érte, a baloldali váznyúlvány elég csúnyán elhajlott. Nagyon sokat kell dolgozni azon, hogy ezt kiegyengessék. Ha meg tudják csinálni ezt a srácok, van esély arra, hogy továbbmehetünk.”

Latvala nem zárja szívébe a Portugáliában ünnepelt születésnapjait, hiszen csütörtökön töltötte be 29. életévét. 2009-ben éppen a nevezetes napon élte át a ralisport történetének egyik leglátványosabb bukását, amikor kétszáz méter mélyre esett le egy hegyoldalon, miközben Ford Focus WRC-je tizenkét borulást mutatott be. Az azt követő évben 110 kilométer/órás sebességgel egy fának ment neki, majd 2012-ben egy kőnek ütközött a saras körülmények között.

 

Fotó: www.wrc.com

 

Andrew

 

2014. április 5.