Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - A 2-es rajtszámú autó feltámadása

 

A 2-es rajtszámú autó feltámadása

A Volkswagen Motorsport szerelői heroikus munkát végeztek, hogy a Jari-Matti Latvala által a Portugál Rally pénteki napján összetört autót megjavítsák. A finn pilóta szombaton visszatérhetett a versenybe, arról pedig, hogy a Polo R WRC előző nap milyen állapotban volt, csak a közeli szemlélődők láthattak nyomokat a folytatásban.

A szerelők pénteken este 21:06-kor kezdték meg a munkát. A technikai felügyelő ekkor adta meg a zöld jelzést a javítások megkezdésére, miután megállapította, a kocsi biztonsági berendezései nem sérültek. Az autón maximum nyolc ember dolgozhatott egyszerre, a többiek az egyes részegységeket készítették elő a háttérben vagy adták a szerszámokat azok kezébe, akik a Volkswagen talpra állításán ügyködtek.

A balesetben megsérült bal első váznyúlvány volt az, amit elsőként rendbe kellett tenni. A Polo R WRC ezt követően kapott új sárvédőket, motorháztetőt, hűtőt, lámpákat, és számtalan apróbb alkatrészt cseréltek ki benne. Egy átlagos műhelyben erre azt mondják az ügyfélnek, „jövő héten viheti az autót”. Itt azonban három órával később, éjjel 0:06-kor a 2-es rajtszámú Polo R WRC begurult a parc fermébe, természetesen versenykész állapotban.

„Apró hiba volt, aminek nagy következményei lettek” – vélekedett Jost Capito, az alakulat első embere. „A szerelők kiemelkedő munkát végeztek, ez volt a legnagyobb feladat, amit valaha is csináltak. Két targoncával húzattuk ki az autót, hogy minden a helyére kerüljön.”

„Hihetetlen, amit a szerelők produkáltak” – áradozott fáradozásaikról Latvala. „Fantasztikus munkájuknak köszönhetően folytatni tudom a versenyt.” 8:34-kor a finn versenyző és navigátora, Miikka Anttila beült a parc fermében munkaeszközébe, majd a szervizparkban történt ellenőrzések után a szakaszok felé vette az irányt. Mintha mi sem történt volna.

 

Andrew

 

2014. április 5.