Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Mikkelsen vegyes érzései

 

Mikkelsen vegyes érzései

Andreas Mikkelsen bevallotta, csalódott, hogy nem tudta megszerezni a második rali világbajnoki dobogós helyezését az Argentin Rally-n.

A Volkswagen Motorsport pilótája a harmadik helyen autózott a dél-amerikai viadalon, amikor a pénteki utolsó szakaszon kiállni kényszerült, miután a Polo R WRC-ben leesett a generátor ékszíja. Szombaton reggel visszaállva próbálta megkaparintani a dobogó alsó fokát, de 23,6 másodperccel lemaradt arról.

Mikkelsen a következőket mondta el: „Vegyesen az érzéseim. Ez egy nagyszerű hétvége volt, de a verseny elején dobogós helyezést szerettem volna. Jó pár alkalommal teljesítettem már ezt a versenyt, és azt gondoltam, jók az esélyeim. Boldog voltam a teljesítményemmel, jól ment a vezetés, de szomorú, hogy volt az a problémánk.”

A norvég versenyző hozzátette ugyanakkor, szerencséje volt egyáltalán, hogy az utolsó gyorsasági szakasz után a visszatérő generátorprobléma miatt be tudott érni a Villa Carlos Pazban felállított célba.

„Az autó ismét megállt visszafelé” – mesélte Mikkelsen. „Szerencsére volt nálunk egy tartalék akkumulátor ekkor. Kigyulladt a műszerfalon a figyelmeztető lámpa, ami azt jelezte, hogy a generátornak nincsen töltése. Ekkor tudtam, a lehető leggyorsabban vissza kell érnünk. Nagyon gyorsan mentem hatodik fokozatban, aztán leállítottam a motort és gurultam. Érdekes túra volt visszafelé! Meg kell néznünk ezt a problémát, és meg kell oldanunk.”

 

Andrew

 

2014. május 17.