Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - A csapatutasítás a szurkolók cserbenhagyása, mondja Capito

 

A csapatutasítás a szurkolók cserbenhagyása, mondja Capito

A Volkswagen csapatvezetője, Jost Capito a szurkolók cserbenhagyásaként jellemzi a csapatutasításokat, és azt mondja, ő nem fogja ezt alkalmazni a szezon során.

A német alakulat uralja az ez évi rali világbajnokságot, megnyerte az eddigi öt fordulót, Capito azonban arra ösztökéli versenyzőit, hogy csatázzanak egymással, így biztosítva a nagyvilág szórakoztatását.

A legutóbbi, argentin viadalon, amikor Jari-Matti Latvala és Sebastien Ogier küzdött a győzelemért, spekulációk indultak, hogy csapatutasítás fog születni, amivel a Volkswagen bebiztosítja az eredményt. Capito azonban azt mondja, nem támogatja az ilyen dolgot.

„A sportért vagyunk itt és a szurkolókért. A szurkolók cserbenhagyása lenne, ha ennek az egy perccel mindenki más előtt álló két srácnak azt mondanánk, hogy abban a sorrendben érjenek célba és ne versenyezzenek tovább. Ha ezt tennénk, miért jönnének ki a rajongók és néznek minket valaha is? Amennyiben egy csapat olyan helyzetben van, mint mi, felelősség az, hogy adjunk valamit a sportnak, azt nem mondhatjuk, ’oké, biztos pozícióban vagyunk, hazahozzuk ezt a bajnokságot’, valamit vissza kell adni” – nyilatkozta a hannoveri csapat vezetője

„A sportból jövök, amit csinálunk, az a rajongókért van és a sportért. Nem lehet máshogy csinálni, ha máshogy csinálnánk és csapatutasítást alkalmaznánk, a bajnokság leértékelődne, mert nem néznék az emberek. Ha csapatutasítás lenne nálunk, rombolnánk az értéket, amit nem lehet megtenni a sporttal. Ez nem fair a bajnokságban.”

Capito hozzátette, a Volkswagen dolgát a többi pilóta hibája is megkönnyítette a hónap eleji dél-amerikai viadalon. „Nagyszerű lett volna, ha a többi gyártó közelebbi csatában lett volna Argentínában” – mondta. „De nem voltunk olyan dominánsak ott, a többi srác hibázott azon a versenyen. Mikko Hirvonen gyors, Mads Ostberg gyors, de hibáztak az első napon, úgyhogy nem fair azt mondani, hogy domináltunk, ha a másik két versenyző, aki küzdhetett volna velünk, hibázott. Ez megtörténhet velünk is. Mindenki követhet el hibát.”

 

Andrew

 

2014. május 30.