Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Capito tűz alatt

 

Capito tűz alatt

Bizonyos körök kérdőre vonták állítólag Jost Capitót, a Volkswagen Motorsport vezetőjét, hogy miért nem ültet egy német versenyzőt a csapat egyik autójába. A helyi érdekeltségek szerint Sepp Wiegand lehetne a WRC ülés egyik várományosa, egyben a nagyszerű Walter Röhrl, valamint Armin Schwarz utódja.

Capito így válaszolt a felvetésekre: „Várnia kell, amíg nem kész arra, hogy beüljön egy World Rally Car-ba, és ugyanez igaz mindenki másra. Egy valóban tehetséges pilótának könnyedén kell tudni megmutatni a sebességét. Úgy hiszem, ha egy fiatal pilóta túl korán kap autót egy gyári csapatban, az nem vezet eredményre. Mindig lesznek ’különleges srácok’, akik láthatóan kitűnnek a többiek közül, de egy gyártó nem kezdhet el ásni, hogy találjon egy tehetséges versenyzőt, aki csak úgy ott terem.”

A Volkswagen Motorsport első embere egy Forma-1-es példával zárta le a témát: „Az ilyen fajta megjegyzésekkel együtt kell élnünk. Ha megnézzük, mennyi ideig nem volt Németországnak Forma-1-es pilótája, okolta ezért valaki is a német autógyárakat?”

  

Andrew

 

2014. június 5.